ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ - Συνδετικός κρίκος κοινωνίας και Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε το

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων διοργανώθηκε πρόσφατα από το ΓΕΕΘΑ η εκδήλωση «Τιμής των Έφεδρων Αξιωματικών», παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, του επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, του επιτελάρχη ΓΕΣ, αξιωματικών, ευέλπιδων, καθώς και πλήθος έφεδρων αξιωματικών.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αναγνωρίζοντας το έργο και την αποστολή των εφέδρων, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο έφεδρος αξιωματικός αποτελεί τον κρίκο που συνδέει τις Ένοπλες Δυνάμεις με την κοινωνία, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όσα ακούστηκαν και πως θα προτείνει μέτρα για τη μετεκπαίδευση της εφεδρείας και την αναβάθμισή της.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστράτευσης, ταξίαρχος Νικόλαος Παπαλιούρας, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας Απόστολος Βερέμης.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Βερέμης «διανύουμε το έτος που ονομάστηκε «Έτος της εφεδρείας και της Εθνοφυλακής». Διανύουμε το έτος στο οποίο έγινε με επιτυχία ύστερα από 9 χρόνια το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο και μάλιστα στη Λάρισα. Το ερώτημα που εγείρεται είναι: Έχει η Πολιτεία αντιληφτεί το ξεχωριστό ήθος του Έφεδρου Αξιωματικού, την αξία του γενικά και την προσφορά του τόσο στο πεδίο του πολέμου όσο και στην κοινωνία σε καιρό ειρήνης.

Ο Έφεδρος Αξιωματικός ύστερα από την εκπαίδευσή του στις στρατιωτικές σχολές κατάρτισης και προετοιμασίας και τη θητεία του στο στράτευμα μεγιστοποιεί τον πόθο αυτό και γεμίζει την ψυχή του με πατριωτικά συναισθήματα, με αξίες, με αγάπη για την πατρίδα δημιουργώντας έτσι ένα ψυχικό μεγαλείο. Με αυτό μεγαλουργεί στη μάχη, όπου παίζει το ρόλο του μικρού ηγήτορα που είναι υποχρεωμένος να ριχτεί πρώτος στη φωτιά του πολέμου. Έτσι ρίχτηκε και ο Γεώργιος Ντάσκας, έφεδρος ανθυπολοχαγός, στο κεντρικό μέτωπο του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Είναι ο δεύτερος φονευθείς αξιωματικός μετά τον Αλέξανδρο Διάκο.

Αυτόν, λοιπόν, τον αξιωματικό, πρέπει να διατηρήσουμε ενθουσιώδη. Και είναι εύκολο. Αναγνώριση θέλει ο έφεδρος και όχι απόρριψη και απομάκρυνση από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συμμετοχή του Έφεδρου Αξιωματικού σε κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της μονάδας, είναι αναμφίβολα το επιστέγασμα της εκπαίδευσής του, αλλά και της ίδιας της επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας.

Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την κατάσταση της εφεδρικής μας δύναμης και δη των εφέδρων αξιωματικών. Οι έφεδροι αξιωματικοί πρέπει να είναι έτοιμοι, όταν τους χρειαστεί η πατρίδα να προσφέρουν τα μέγιστα. Εκπαίδευση και ενημέρωση στα νέα όπλα και τις νέες μεθόδους διοίκησης ζητά ο Έφεδρος Αξιωματικός. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει ούτε αποσπασματικά αλλά ούτε και το βάρος να το σηκώσουν αποκλειστικά οι ΣΕΑΝ.

Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει, απαιτείται όπως ορίσει και βελτιώσει τις γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ο έφεδρος αξιωματικός και με γνώμονα αυτά να σχεδιάσει τη μετεκπαίδευσή του. Ας αξιολογήσει λοιπόν, τις ανάγκες της Εφεδρείας, τι θέλουμε από αυτή, και να εκπονήσει ένα νέο και ριζοσπαστικό σχέδιο εκπαίδευσης και αναβάθμισής της. Ένα σχέδιο λειτουργικό που θα έχει την εφεδρεία έτοιμη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ασύμμετρων απειλών που διαμορφώνονται επί των ημερών μας και ίσως γίνουν πιο επικίνδυνες στο μέλλον.

Όλες αυτές οι απειλές που κατευθύνονται και στο εσωτερικό της χώρας θα απαιτήσουν μια πολυάριθμη κινητοποίηση με συμμετοχή και της Εφεδρείας, γι’ αυτό βασικός μας στόχος πρέπει να είναι «πώς θα δημιουργήσουμε μια περισσότερο εκπαιδευμένη και αξιόπιστη Εφεδρεία». Προσέξτε, λοιπόν, τον έφεδρο αξιωματικό, το στυλοβάτη της Πατρίδας μας, αυτόν που υπηρετεί με σθένος την Εφεδρική Ιδέα και λειτουργεί μέσα στην κοινωνία με αυταπάρνηση προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια» κατέληξε ο κ. Βερέμης.  
eleftheria.gr

Συνδετικός κρίκος κοινωνίας και Ενόπλων ΔυνάμεωνΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!