ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Άσχημη εξέλιξη για τους Έλληνες της Β.Ηπείρου – Έτοιμη για όλα η τουρκόφιλη κυβέρνηση των Τιράνων

Διαδώστε το

Του Άρη Δημόπουλου

Επικίνδυνα περιπλέκονται τα πράγματα για τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, ιδιαίτερα μετά τις νέες κινήσεις της κυβέρνησης Ράμα για κλιμάκωση στην περιοχή.

Σε μία είδηση η οποία δεν «παίχτηκε» πολύ στα ΜΜΕ αλλά είναι ωστόσο αρκετά σοβαρή, ο Έντι Ράμα προχώρησε σε άλλη μία στρατηγικής φύσεως κίνηση, φέροντας πιο κοντά ακόμη και την παρέμβαση του στρατού εναντίον των Ελλήνων που αντιστέκονται ακόμη στην Χειμάρρα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους ξαφνικούς διορισμούς των δώδεκα Περιφερειαρχών της αλβανικής επικράτειας οι οποίοι -μαντέψτε- είναι όλοι τους πρώην στρατιωτικοί!

Ως εκ τούτου με…συνταγματάρχες πρόκειται να κυβερνήσει το επόμενο διάστημα ο ανθέλληνας πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλάζοντας όλο τον διοικητικό χάρτη της Αλβανίας και τοποθετώντας «σκληροτράχηλους» Περιφερειάρχες, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές.

Μερικές από αυτές είναι φυσικά και η Βόρεια Ήπειρος, που βρίθει ελληνόφωνων χωριών και κωμοπόλεων.

Η ανακοίνωση αυτή του Έντι Ράμα έγινε μόλις χθες, λίγα 24ωρα μετά την καταπάτηση της απόφασης αλβανικού δικαστηρίου για τις κατεδαφίσεις ελληνικών περιουσιών στην Χειμάρρα.

Εντύπωση προκαλεί δε το χθεσινό ανθελληνικό παραλήρημα, που όμως αποκαλύπτει πολλά για τα σχέδια των Τιράνων σχετικά τους Έλληνες ομογενείς.

Όπως σας ενημερώσαμε μέσα από το el.gr, ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε λόγο ακόμη και για «εθνική προδοσία», σε περίπτωση που συναφθεί κάποια συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας! Αφορμή για αυτό το άνευ προηγουμένου ξέσπασμα, στάθηκε η κόντρα με τον πρώην πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα και τις συνομιλίες που είχε με την Αθήνα για τα θαλάσσια σύνορα και άλλα εθνικά θέματα.

Οι πρακτικές του Έντι Ράμα, θυμίζουν σε μέγιστο βαθμό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου και αυτός ακολουθεί μία ακραία πολιτική αλυτρωτισμού, συμμαχώντας με εθνικιστικά στοιχεία.

Κοινή συνισταμένη φυσικά το μίσος κατά των Ελλήνων.

el.grΔιαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!