ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Δωρεά Ιστορικού Αρχείου Δρ. Αθανάσιου Γκέρτσου στο Πολεμικό Ναυτικό

Διαδώστε το


 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσος παρέδωσε το ιστορικό του αρχείο, περιόδου 1897, στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, προς φύλαξη και περαιτέρω εκμετάλλευση από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ).


        Ο δρ. Αθανάσιος Γκέρτσος είναι Χημικός Μηχανικός, Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και πρώην Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζυρίχη. Το ανωτέρω αρχείο αφορά σε εξήντα (60) πρωτότυπα έγγραφα του αρχείου του Υπουργού των Ναυτικών του 1897 Νικόλαου Λεβίδη. Συγκεκριμένα τα χρονολογημένα έγγραφα αναφέρονται στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 1897, δηλαδή αμέσως πριν την έναρξη του πολέμου. Το εν λόγω αρχείο αποκτήθηκε από τον Δρ. Γκέρτσο, το 2016, σε δημοπρασία οίκου του Μονάχου.


        Η συνέχεια του αντίστοιχου αρχείου, που αφορά στην περίοδο του πολέμου του 1897, βρίσκεται στην ΥΙΝ. Το γεγονός αυτό συνεπικουρούμενο από το ρόλο και το έργο το οποίο επιτελείται στην ΥΙΝ για τη διατήρηση και προβολή της ιστορίας του ΠΝ καθώς και από το άνοιγμα των Αρχείων της ΥΙΝ στους ερευνητές προς επιστημονική/ιστορική αξιοποίηση οδήγησε τον Δρ. Γκέρτσο στην απόφαση να δωρίσει το ανωτέρω αρχείο του στο Πολεμικό Ναυτικό, θεωρώντας την ΥΙΝ ως το φυσικό χώρο διατήρησης του αρχείου.Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!