ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πότε θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Διαδώστε το

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, με θέμα την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θεσπίστηκε με τον Ν.4472/2017, κατέθεσαν ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Β. Κικίλιας και ο αν. τομεάρχης Αν. Δημοσχάκης.

   Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει έναρξη ισχύος την 01-01-2017 κι επίσης (με τις παρ.Δβ και Ε του άρθρου 127 του νόμου) θεσπίστηκαν αφενός ειδική αποζημίωση για νυκτερινή απασχόληση με ποσό 2,77 ευρώ ανά νυκτερινή ώρα απασχόλησης και αφετέρου το επίδομα «παραμεθορίου» με το ποσό των 100 ευρώ αντίστοιχα. 

Επισημαίνουν ότι, παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ψήφιση του ως άνω νόμου, ακόμη δεν εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο, δεν χορηγήθηκε η ειδική αποζημίωση και το επίδομα «παραμεθορίου», παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα των στελεχών αφενός για τον χρόνο εφαρμογής του και αφετέρου για το εάν θα επιφέρει αυτό μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους.

   Αφού οι κ.κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης αναφέρουν ότι ο μισθός των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ αποτελεί θεμελιώδες οικονομικό μέγεθος της ζωής τους, με επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους και η παράταση της αβεβαιότητας μόνο επιπρόσθετο άγχος και ανησυχία τους προκαλεί, ερωτούν τον κ. Καμμένο:

   - Πότε ακριβώς και με ποιου μήνα μισθοδοσία θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο;
   - Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος «παραμεθορίου» για τα στελέχη των ΕΔ;
   - Πότε, σε ποια Στελέχη και με ποια ακριβώς διαδικασία θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για νυκτερινή απασχόληση;Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!