ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδος-Αλβανίας – Ζορίζονται οι Αλβανοί με τα αντίποινα στην Κακαβιά λόγω της κατεδάφισης ελληνικών οικιών στη Χειμάρρα

Διαδώστε το

Πανικοβλήθηκαν οι Αλβανοί με τις ουρές που σχηματίστηκαν στην Κακαβιά λόγω του ελληνικού «τεχνικού κωλύματος» στο ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου-εξόδου και για αυτό  έστειλαν  έναν υπουργό μαζί με αξιωματικούς της αστυνομίας και αφού έλαβαν την πρέπουσα «απάντηση» από το ελληνικό τελωνείο  , στην συνέχεια προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κατευνάσουν  στους εξαγριωμένους πολίτες τους …..για το τεχνικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή ο Ράμα συνεχίζει να κατεδαφίζει κατοικίες προκλητικά με άνομο τρόπο.

Το θέμα όμως είναι για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει σεβασμό «απαντώντας» με ανάλογο τρόπο στον θρασύδειλο Αλβανό πρωθυπουργό, τον οποίο όμως «ενημέρωσαν» και Αμερικανοί της πρεσβείας των ΗΠΑ  στην Αλβανία για το θέμα της κατεδάφισης ελληνικών οικιών στην ελληνική περιοχή της Χειμάρας.

Το θέμα πλέον αφορά αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και τις ενέργειες που αυτή οφείλει να πράξει στα διεθνή φόρα και στην ΕΕ.

Σύμφωνα όμως με τον τύπο  είχαμε και ίσως συνεχίσουμε να  έχουμε  σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, διότι οι Αλβανοί σε συνομιλία με την Αθήνα δεν ¨αποδέχθηκαν  το «σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές για τον έλεγχο των διαβατηρίων».

Συγκεκριμένα  το σύστημα από πολύ νωρίς το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις της χώρας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση για πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι η διέλευση από το Αλβανικό έδαφος προς την χώρα μας ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα στην Κακαβιά να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμίτρ Μπουσάτι, και ο Πρόξενος και ο Υπουργός μετέβησαν στα Γιάννινα και είχαν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Η ελληνική πλευρά  δήλωσε στον Αλβανό υπουργό για το «τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές» και δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις ότι δεν πρόκειται για κανενός είδους αντίποινα προς στην Αλβανία .

Αυτό όμως που κατανόησαν οι Αλβανοί  ήταν ότι το «πρόβλημα» ήταν  σαφέστατα αντίποινα για την συνεχιζόμενη προκλητική στάση τους έναντι των Βορειοηπειρωτών  .

Νομίζουμε ότι μερικές διελεύσεις  μαχητικών μας στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα , όπως πραγματοποιούνταν πριν μερικά χρόνια θα ήταν απείρως αποτελεσματικότερες.


Εμείς θα υπενθυμίζουμε απλά μια ιστορία  από τα παλιά που εκτυλίχτηκε σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο  την δεκαετία του 1990 στην Αλβανία, και αφορούσε μια άλλη «απάντηση» στους γείτονες  σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα KOSTASXAN .BLOGSPOT.GR .

Αληθινή Ιστορία από τον Κόσμο της «Μονάδος των Φαντασμάτων» της δράσης της Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών!

Η ιστορία που ακολουθεί, είναι πέρα ως πέρα αληθινή αλλά δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί λόγω του υψίστου βαθμού απορρήτου που υπήρξε και της δράσης που ανέλαβε μία Ελληνική ομάδα. Η όλη επιχείρηση έγινε «προς παραδειγματισμό» και μέχρι σήμερα αυτοί που τότε είχαν πάρει το μήνυμα, εξακολουθούν να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στη χώρα μας.

Η ιστορία  μεταφέρθηκε από Αγιορίτη μοναχό, στον οποίο εξιστορήθηκε από έναν από τους πρωταγωνιστές της και ο οποίος ζήτησε ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ηρεμήσει μετά από αυτά που για την πατρίδα του έκανε.

Η ιστορία ξεκινάει κάπου στο 1993, όταν βρέθηκε νεκρός λιμενικός στην περιοχή της Ηπείρου. Τον είχαν σκοτώσει Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, επειδή προφανώς «έπεσε επάνω» τους κατά την μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα μας.

Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων και από όλα τα ΜΜΕ. Η δράση των συμμοριών Αλβανών που εμπορεύονταν τον λευκό θάνατο είχε αυξηθεί το τελευταίο διάστημα πριν την δολοφονία του άτυχου λιμενικού και η ίδια η εκτέλεσή του (περί εκτελέσεως επρόκειτο) έδειχνε πως οι Αλβανοί λαθρέμποροι είχαν αποθρασυνθεί.

Η αρμόδια Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ήδη συλλέξει όλες τις πληροφορίες για μία συγκεκριμένη ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στο Ιόνιο και που είχε αρκετά μέλη, περίπου 70, που ασχολούνταν με την μεταφορά και την ασφάλεια των ναρκωτικών προς τη χώρα μας. Ήδη ήταν γνωστός ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ως έδρα της «επιχείρησής» τους και δεν ήταν άλλος από ένα παραλιακό ξενοδοχείο στην Αλβανία, που μέχρι πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιούνταν από τα μέλη του κόμματος του Χότζα για να πραγματοποιούν τις διακοπές τους. Το ξενοδοχείο βρισκόταν απέναντι από την Κέρκυρα κι έτσι θα ήταν πολύ εύκολο να πλησιάσει κανείς σε αυτό αλλά και να διαφύγει πάρα πολύ γρήγορα.

Το ίδιο βράδυ, του θανάτου του λιμενικού, μία επίλεκτη ομάδα, αποτελούμενη από 5 άνδρες, με μία εξωλέμβιο έφυγε από την Κέρκυρα για να «επισκεφθεί» τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μισή ώρα αργότερα, αθόρυβα τέσσερις άνδρες της ομάδας έβγαιναν μέσα από την θάλασσα στην παραλία του ξενοδοχείου, ενώ ο πέμπτος είχε βρει ένα σημείο όπου έκρυψε την εξωλέμβιο και σύμφωνα με το σχέδιο πήρε την κατάλληλη θέση για υποστήριξη των υπολοίπων κατά την έξοδό τους.

Με πλήρη εξοπλισμό και με διόπτρες νυχτερινής όρασης και οι πέντε «εισβολείς» κινούνταν  μέσα στο απόλυτο σκοτάδι βλέποντας τα πάντα, ενώ δεν τους έβλεπε κανείς. Οι σιγαστήρες στα μικρά ταχυβόλα που επέλεξαν, ιδανικά για δράση σε μικρούς χώρους και για μικρές αποστάσεις, σε λίγο άρχισαν να ακούγονται ελαφριά μέσα στη νύχτα.

Οι κάμερες που είχαν ενσωματωμένες στο δεξιό μέρος του κεφαλιού τους, κατέγραφαν όλα τα «περιστατικά». Ανέβηκαν γρήγορα την ανηφόρα από την παραλία μέχρι το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου, χωρίς να υπάρξει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Η είσοδός τους έγινε με πλήρη αλληλοκάλυψη και μετά από λίγα λεπτά βγήκαν και άρχισαν να κατηφορίζουν προς την παραλία, αλληλοκαλυπτόμενοι.

Δεν είχε ακουστεί ούτε ένας κανονικός πυροβολισμός. Δεν πρόλαβε κανείς από τους «ενοίκους» του ξενοδοχείου-γιάφκα να καταλάβει τι ακριβώς έγινε. Πολύ γρήγορα, ο πέμπτος της ομάδας άρχισε να τους καλύπτει με πυρά εξ αποστάσεως, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση. Στην διόπτρα του όμως δεν έβλεπε κανέναν. Δεν βγήκε κανείς έξω…

Η ομάδα των τεσσάρων ανδρών μετακινήθηκε πολύ γρήγορα προς την εξωλέμβιο. Όλοι τους συναντήθηκαν, μετρήθηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν. Θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν, «βραδιά εκπαίδευσης», αλλά δεν ήταν… Αυτό το γνώριζαν ήδη περισσότεροι από 50 Αλβανοί κακοποιοί που δεν είδαν τον ήλιο να ανατέλλει την επομένη ημέρα…

Από τότε, οι κινήσεις των Αλβανών εμπόρων του λευκού θανάτου στο Ιόνιο, μειώθηκαν πάρα πολύ. Πήραν μία απάντηση που τους έκανε να καταλάβουν πως εάν θέλουν παιχνίδια, θα πρέπει να γνωρίζουν και να τα παίζουν μέχρι τέλους… Οι άνδρες που συμμετείχαν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι γι αυτό που έκαναν, αλλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση…

Την ημέρα της κηδείας του άτυχου λιμενικού, η ψυχή του σίγουρα θα χαμογελούσε ικανοποιημένη, έστω και μετά θάνατον…
pentapostagma.gr/
Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!