ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τιμήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό βετεράνος Ναύτης του Θωρηκτού Αβέρωφ!

Διαδώστε το

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου,  ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου Πλωτάρχης Αντώνιος Κριμιζής ΠΝ,  τίμησε τον βετεράνο Ναύτη Αντώνιο Μαυράκη για την δράση του ως πλήρωμα του θρυλικού Θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ κατά την διάρκεια των Πολεμικών Επιχειρήσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αντώνιος Μαυράκης του Ιωάννη γεννήθηκε το 1930 στην Χίο. Τον Νοέμβριο του 1942, σε ηλικία μόλις 12 ετών, κατετάγη με δική του προτροπή ως ναύτης Σηματωρός στο Πολεμικό Πλοίο «ΧΑΛΚΗ» με το οποίο αναχώρησε από την Χίο για τη Μέση Ανατολή.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα από Φεβρουάριο του 1944 υπηρέτησε στο Θωρακισμένο Καταδρομικό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, με το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο Αντιτορπιλικό ΚΡΙΕΖΗΣ μέχρι τον Ιούλιο του 1946 από όπου και απολύθηκε. 
Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!