BREAKING NEWS
latest

27 Νοεμβρίου, 2017

ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΛΥΤΕΣ: Δες ποιος τύπος Στρατιωτικού είσαι???


Του Νικόλαου Σκιαδά Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων 

Ένας από τους 3 επόμενους διαλόγους θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός. Μπορείτε να μαντέψετε ποιος; Διάλεξε τον «τύπο στρατιωτικού» που νομίζεις ότι αντιστοιχεί στον πραγματικό και έχεις τον αυθεντικό διάλογο!!!   

Ο Ενσυνείδητος Στρατιωτικός  

Στρατιωτικός: Κύριε Υπουργέ, να σας αναφέρω ότι προ λίγων λεπτών εισήρθε χωρίς άδεια από την Κεντρική Πύλη του στρατοπέδου μας ομάδα μελών του αυτοαποκαλούμενου  «Ρουβίκωνα». Οι εισβολείς πέταξαν φέιγ βολάν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου,  αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο του ΓΕΝ και ΥΠΕΘΑ. Σίγουρα η αντίδραση της ομάδας ασφαλείας ήταν αργή, αλλά θα διαπιστωθούν όλα τα προβλήματα σχεδίασης, εντολών, ενεργειών και ατομικών ευθυνών προσωπικού φύλαξης της Κ. Πύλης από την έρευνα που διεξάγουμε και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. 

Υπουργός: Τι έγινε στην πύλη του στρατοπέδου μας; Μπήκε ο «Ρουβίκωνας»; Θέλω να τιμωρηθούν όλοι και να μετατεθούν σε δυσμενείς μεταθέσεις μέχρι αύριο. 

Σ: Κύριε Υπουργέ, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τους Στρατιωτικούς κανονισμούς δεν προβλέπονται δυσμενείς μεταθέσεις ως ποινή, αλλά και δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο οποιοσδήποτε αν πρώτα δεν διαπιστώσουμε τι ευθύνες αναλογούν στον καθένα και πόσο σοβαρές είναι οι παραλείψεις του κάθε στελέχους προσωπικά. 

Υ: Αρχηγέ εγώ θέλω να γίνει αυτό που είπα. Τελεία και παύλα. Εκτέλεσε την εντολή μου. 

Σ: Κύριε Υπουργέ μου ζητάτε να πράξω με τρόπο πέραν κάθε στρατιωτικής τιμής και αξιοπρέπειας και ενάντια σε κανονισμούς και διαταγές που ορκίστηκα να τηρώ. Επειδή από την πύλη αυτή περνάω τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης που μου αντιστοιχεί ως αυτός που έχει εγκρίνει το σχέδιο ασφαλείας αλλά και ως Ανώτατος Διοικητής που περνούσα και δεν διαπίστωσα τίποτα, ενώ έπρεπε να έχω αλλάξει κάποια ισχύοντα, που ευνοούσαν την ταχύτητα λειτουργικότητάς της, αλλά όχι την ασφάλεια. 

Ο «Τυπικός» Στρατιωτικός 

Στρατιωτικός: (Καλεί τον Υπουργό και μόλις σηκώνει το ακουστικό ο Υπουργός, ο Στρατιωτικός φέρνει το δικό του πολύ κοντά στο πάτωμα και «χτυπάει» μια προσοχή για να ακουστεί)  Κύριε Υπουργέ σας αναφέρω ότι περί ώρας 11:00 εισήλθε εις το στρατόπεδο εκ της Κεντρικής Πύλεως ομάδα 18 αρρένων και 2 θηλέων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Ρουβίκωνας» και πέταξαν φέιγ βολάν διαστάσεων 20 Χ 20 εκατοστών, τα οποία και έγραφαν κείμενο το οποίο και θα σας αποστείλω άμεσα μαζί με την πλήρη αναφορά συμβάντων Αξκού Πύλης, Σκοπών, Δεκανέα αλλαγής και φυσικά του Στρατοπεδάρχη. Υπουργός: Τι έγινε στην πύλη του στρατοπέδου μας; Μπήκε ο «Ρουβίκωνας»; Θέλω να τιμωρηθούν όλοι και να μετατεθούν σε δυσμενείς μεταθέσεις μέχρι αύριο. 

Σ: Κύριε Υπουργέ σας αναφέρω ότι διεξάγονται ήδη με διαταγή μου: 1 προανάκριση, 2 ΕΔΕ, 1 έκτακτη αναφορά κωλυομένων Τάγματος ΓΕΕΘΑ, ανάκληση αδειών, ενεργοποίηση σχεδίων «Καταπέλτης» και «Δούρειος Ίππος»,  καθώς και ενεργοποίηση επιστράτευσης εφέδρων που είχαν φυλάξει στην Κ. Πύλη από το 1980 μέχρι και σήμερα. 

Υ: Αρχηγέ εγώ θέλω να γίνει αυτό που είπα. Τελεία και παύλα. Εκτέλεσε την εντολή μου. 

Σ: (ο Στρατιωτικός φέρνει το ακουστικό του τηλεφώνου πολύ κοντά στο πάτωμα και «χτυπάει» πάλι μια προσοχή για να ακουστεί μέχρι το Σύνταγμα και μετά με στεντόρεια φωνή απαντά)  Μάααααλιστααααα κύριε Υπουργέεεεεε. Επίσης αναφέρω ότι όχι μόνο θα τιμωρηθούν και θα μετατεθούν αλλά και για να μην ξανασυμβεί αυτό διέταξα να ενισχυθεί η πύλη με 1 Μοίρα Ειδικών Δυνάμεων, 2 Λόχους Στρατονομίας και 1 Ίλη αρμάτων. Επίσης θα βάλουμε 1 ομάδα βαρυοπλιτών (πολυβόλο και αντιαρματικό) σε κάθε σκοπιά που θα την διοικεί Αρχιλοχίας, που θα λαμβάνει εντολές από Ταγματάρχη που θα αναλάβει την συγκεκριμένη σκοπιά, με Ταξίαρχο ως επικεφαλής ανά 2 σκοπιές και Αντιστράτηγο για την επιτήρηση του συστήματος ασφαλείας του στρατοπέδου. Έτσι μόνο θα είμαστε ασφαλείς, κύριε Υπουργέ!!! Αναφέρω πέρας τηλεφωνικής κλήσεως (ακολουθεί «τρανταχτή» προσοχή πλησίον του ακουστικού). 


Ο «Ένστολος Γλύφτης» (δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι!!!) 

Στρατιωτικός: Αξιοσέβαστε Κύριε Υπουργέ μου, να σας ενημερώσω ότι προ λίγων λεπτών εισήρθαν κάποιοι νεαροί από την θαυμάσια Κεντρική Πύλη του στρατοπέδου που περιβάλλει το θαυμαστό υπουργείο σας, οι οποίοι δήλωσαν μέλη του «Ρουβίκωνα» αλλά μάλλον ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού και προσωπικοί φίλοι του Μαρινάκη. Αυτοί πέταξαν κάτι χαρτιά μέσα στο προαύλιο του υπουργείου σας και σας λέρωσαν τους καταπληκτικούς σας κήπους και τα γραφικά & θεσπέσια δρομάκια που κοσμούν το Υπουργείο σας. Μόλις το έμαθα αμέσως έδωσα εντολές καθαρισμού των χώρων και να πραγματοποιηθεί αλλαγή στην φρουρά της πύλης διότι επειδή έτρεξαν και κυνήγησαν τους νεαρούς ίδρωσαν και δεν ήταν εμφανίσιμοι και αντάξιοι για να στέκονται στην εκπληκτική σας πύλη, που τόσο πολύ καμαρώνετε κάθε φορά που περνάτε. Επίσης τοποθέτησα 1 μπάντα πλησίον της πύλης ούτως ώστε να παιανίζει, κάποιο πολεμικό εμβατήριο όταν έχουμε εισβολή στην πύλη μας για να ενημερώνεται όλο το προσωπικό και να έχουμε κινήσεις συντονισμένες και μετά … μουσικής.   Υπουργός: Τι έγινε στην πύλη του Υπουργείου μου, Λάκη; Μπήκε ο «Ρουβίκωνας» και οι κολλητοί  του Μαρινάκη; Θέλω να τιμωρηθούν όλοι και να μετατεθούν σε θέσεις πινέζας μέχρι αύριο, εντάξει Λάκη; 

Σ: Κύριε, θεέ μου και Υπουργέ μου, επειδή ξέρω τι θέλετε και σας το ετοιμάζω πριν το ζητήσετε όπως ξέρετε πολύ καλά, σας λέω ότι ήδη πετάω βελάκια στο χάρτη της Ελλάδας απέναντί μου και όπου καρφώνονται μεταθέτω κόσμο. Έχω μέχρι τώρα 2 για Έβρο, 2 για Ρόδο, 1 για Ψαρρά, 1 για Αντίπαξο και 1για Ρίο.  

Υ: Μα στο Ρίο δεν έχουμε Μονάδα!!! 

Σ: Μα υπουργέ μου, τι γνωστή γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου ποιος θα τη φυλάει; Ο άτυχος που φυλούσε σκοπιά και άφησε τους οπαδούς του Μαρινάκη να κόβουν βόλτες, φυσικά!!! Επίσης θα μεταφέρω 1 Μονάδα εξοπλισμένη από τον Έβρο,  10 Δρίες Καταδρομών, 10 ομάδες ΟΥΚ και 10 Ευζώνους, για να φυλάνε τα πάντα γύρω από το υπουργείο σας. 

Υ: Βρε Λάκη, δεν θα μείνει στρατιώτης για στρατιώτης στις Μονάδες. Μήπως υπάρχει πρόβλημα με τόσους που θα φέρεις; 

Σ: Κανένα πρόβλημα θεσπέσιε υπουργέ μας. Σημασία έχει η ασφάλεια του Υπουργού μας και θεού μας. Αν εσείς νοιώθετε ασφαλείς τότε είναι ασφαλής όλη η χώρα. 

Υ: Λάκη, μήπως το σχέδιο ασφαλείας, που σχεδιάσατε και εγκρίνατε είχε λάθη και αδυναμίες και ντρέπεσαι να μου το πεις ; 

Σ: Μα τι λέτε υπουργέ μου. Εμείς οι αρχαιότεροι, ομορφότεροι και σοφότεροι το γράψαμε. Το σχέδιο μας ήταν τέλειο!!! Οι δαπανηροί και υποχθόνιοι υφιστάμενοι κάναν λάθη. Όπως σας έχω πει και λέω στους υφισταμένους μου πάντα Υπουργέ μου ένα να θυμάστε: Ο Λάκης τις ευθύνες τις έχει κατανείμει δίκαια. Αν όλα πηγαίνουν καλά ή τέλεια αναλαμβάνω το βάρος των ευθυνών για την κατάσταση. Αν κάτι στραβώσει ή γίνει λάθος πρέπει και οι υφιστάμενοι να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες τους. Μη ταράζεστε λοιπόν και σας στέλνω αμέσως 1 στολή ΟΥΚ και ετοιμάζω ελικόπτερο να σας πάει αεροδρόμιο, για να πάρετε ένα F-16 να βολτάρετε λίγο στο Αιγαίο και να νοιώσετε καλύτερα. Μέρα που διάλεξαν να σας ταράξουν οι ακατονόμαστοι.  

Υ: Καλά Λάκη. Δώσε εντολή σε παρακαλώ ο καθένας που θα αναχωρεί με μετάθεση σήμερα να διαλέγει ένα νούμερο από το 1 μέχρι 38 μήπως και το βράδυ μου φέρουν τύχη στη ρουλέτα που θα πάω. 

Σ: Θεέ μου και Υπουργέ μου τι είπατε τώρα!!! Η τέλεια ιδέα. Έτσι θα βγάλουμε του χρόνου τις μεταθέσεις. Με νούμερα και ρουλέτα. Και όσοι κάνουν ένσταση για να γίνετε δεκτή θα πρέπει να μας κερδίζουν στο Black Jack. Κλείνω τώρα γιατί έχω 8 βελάκια να ρίξω ακόμα. 

Υ: Λάκη, το νου σου να χτυπάνε στην Ελλάδα. Μη πάει κανένας και εξωτερικό από … αστοχία!!! 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΥΣΗ - Αν κάποιοι, έχουν «τάσεις οσφυοκαμψίας» στην καθημερινότητας τους και «σφυρίζουν αδιάφορα» σε όσους φορούν στολές με σήματα, και κάνουν πτήσεις με ελικόπτερα υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν τις μεταθέσεις «νύκτα»; - Τις διαλέξεις ηγεσίας που κάνουν και διαφημίζουν στο ΓΕΕΘΑ και τα υπόλοιπα επιτελεία και τις δηλώσεις υπερηφάνειας, μάλλον θα πρέπει να τα σταματήσουν. Υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα προς αποφυγή και ενέργειες «ανυπαρξίας ηγεσίας» που διδάσκουν πολλά περισσότερα και θα τις θυμόμαστε για πολλά χρόνια. 

- Πόσο δίκιο είχε ο Αριστοφάνης τελικά όταν έγραφε: «Στρατηγοί πλείονες ή βελτίονες.» (Αλλοίμονο, Στρατηγοί είστε πολλοί, αλλά είστε τίποτα)!!! 

Ο λάτρης των γρίφων αλλά πάντα αισιόδοξος, Νικόλαος Σκιαδάς, Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων « PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ