ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Η καθημερινότητα ενός πιλότου F-16 της 337 Μοίρας των Φαντασμάτων

Διαδώστε το

Ατέλειωτες ώρες μελέτης, διαρκής ετοιμότητα, υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού και το κυριότερο αγάπη και αφοσίωση γι’ αυτό που κάνουν συνθέτουν το προφίλ των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας, οι οποίοι δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι ουρανοί, είναι όντως δικοί μας.

Ο σμηναγός Β. Κοντόπουλος στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας

kontopoulos.jpg

Ο Β. Κοντόπουλος με ώρες πτήσης και στους κουρσάρους του Αιγαίου, τα αεροσκάφη Α -7 που πλέον έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά και με εμπειρία πλέον από τα F-16 Block 52+ εξηγεί ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση μιας αποστολής είναι μια διαδικασία που απαιτεί σχεδιασμό, μελέτη και διάβασμα. Εκπαιδευόμαστε σκληρά για να μπορέσουμε να εφαρμόζουμε στην πράξη αυτά που μαθαίνουμε σε κλάσματα δευτερολέπτου, σημειώνει και προσθέτει. Η πορεία ενός πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι μια διαρκής αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.

Στον ουρανό του Αιγαίου όταν αναγνωρίζει και αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά, στην καθημερινή εκπαίδευση, αλλά και στη συμμετοχή μέσα από διεθνείς ασκήσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Η ετοιμότητα όταν η Μοίρα του σμηναγού Κοντόπουλου αναλαμβάνει επιφυλακή στο αεροδρόμιο της Σκύρου περιλαμβάνει 7 συναπτές ημέρες διαρκούς επιφυλακής με ότι μπορεί να προκύψει μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ξεκούραση μετά από μια εβδομάδα ετοιμότητας αντιστοιχεί σε μία ημέρα ρεπό και στη συνέχεια ξανά στους αιθέρους σε αποστολές, εκπαίδευση και αναχαιτίσεις.

F-16.jpg

Μέσα στη συγκεκριμένη καθημερινότητα οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, βρίσκουν χρόνο να χωρέσουν και την υπόλοιπη προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επίδειξη της ΣΜΥΑ στην κεντρική πλατεία.

πηγη ΕΡΤ-dikaiologitika.grΔιαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ