ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αποκάλυψη των ΗΠΑ: Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πάρει ποτέ τους S-400 Νέα εμπλοκή στη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας;

Διαδώστε το

Το σίριαλ με τους S-400 δείχνει να μην τελειώνει, τουλάχιστον όχι σύντομα, καθώς αμερικανικά μέσα ανακαλύπτουν κάθε μέρα νέες πληροφορίες για το κόστος, την παραλαβή και τις συζητήσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα που δείχνουν ότι το κλίμα «συμμαχίας» και «φιλίας» που θέλει να περάσει ο Ερντογάν, στην ουσία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, το αμερικανικό δίκτυο CNBC και ο στρατηγικός αναλυτής Τζεφ Ντάνιελς, παραπέμποντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής Rostec που μίλησε για πολλοστή φορά για το ύψος του συμβολαίου και την έναρξη των παραδόσεων σε δυο χρόνια, αλλά και μιας πλειάδας Αμερικανών αναλυτών που εμφανίζονται σκεπτικιστές για την εν λόγω συμφωνία, αποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί δεν πίστεψαν ότι τελείωσε η συμφωνία για τους S-400.

Τα επιχειρήματα των αναλυτών είναι πολλά και αφορούν στις επιπτώσεις που θα έχει η Τουρκία εάν αγοράσει S-400, η μη διαλειτουργικότητα με τα δυτικής προέλευσης συστήματα, η προοπτική να απαγορευθεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 στην Τουρκία και η απροθυμία των Ρώσων να μεταφέρουν την τεχνολογία των συστημάτων ειδικά στους Τούρκους, οι οποίοι έχουν δείξει με ποιο γνώμονα επιλέγουν συμμαχίες.

Άλλοι μάλιστα πιστεύουν ότι πρόκειται για τουρκική τακτική με στόχο να πετύχει καλύτερη συμφωνία για κάποιο δυτικής προέλευσης σύστημα, κάτι το οποίο αφενός δεν αποκλείεται, αλλά αφετέρου ο υπερτονισμός της υποτιθέμενης συμφωνίας εξυπηρετεί και τη Μόσχα, η οποία στόχο έχει να διχάσει το στρατόπεδο του αντιπάλου της (ΝΑΤΟ) με κάθε δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον σημείο του ρεπορτάζ του αμερικανικού CNBC, εντοπίζεται στην ιστορική οπτική που επιχειρούν κάποιοι αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν ότι οι αιώνες καταγεγραμμένων σχέσεων Ρώσων και Τούρκων, δεν δικαιολογούν το να γίνει πιστευτό ότι οι δυο χώρες γίνονται σταδιακά… φίλοι, ασχέτως αν η προσωπική χημεία του Ερντογάν με τον Πούτιν θεωρείται ως καλή.

el.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ enoplos.gr ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!