ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Η 32η ΤΞΠΝ στον Αυλώνα: Οι Πεζοναύτες έρχονται κοντά στα αποβατικά του Στόλου - Τι αποφάσισε το ΓΕΣ

Διαδώστε το

Μεταφέρεται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών 32 ΤΞΠΝ από το Βόλο στον Αυλώνα σύμφωνα με απόφαση του ΓΕΣ.

Η μεταφορά του σχηματισμού από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα πρόκειται να γίνει άμεσα.

Όπως αναφέρει έγγραφο του ΓΕΣ που ήρθε στη δημοσιότητα πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 του μηνός.

Οι Έλληνες Πεζοναύτες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας και τα εκατοντάδες νησιά και τις βραχονησίδες που καλούνται να υπερασπίσουν.

Το ότι το έργο που επιτελούν οι Πεζοναύτες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στο νέο πεδίο μάχης δεν είναι υπερβολή, δεδομένου ότι καλούνται να αντιδράσουν άμεσα σε εχθρικές ενέργειες που πραγματοποιούνται τόσο μέσω αυτοκίνησης όσο και μέσω αποβατικής ενέργειας.

Έτσι παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από την τοπική κοινωνία του Βόλου, για την μετεγκατάσταση του σχηματισμού η απόφαση του ΓΕΣ είναι επιχειρησιακά απόλυτα ορθή.

Αυτό γιατί η μονάδα ήταν πολύ μακριά από την έδρα της Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων (ΔΑΔ) στην οποία ανήκει και το σύνολο των αποβατικών σκαφών του Στόλου (Α/Γ και ΠΤΜ) δηλαδή των 5 αρματαγωγών κλάσης Ιάσων και των 2+1 ΠΤΜ τύπου Zubr.Έτσι η ύπαρξη της μονάδας στο Βόλο, πολύ μακριά από την έδρα των μέσων με τα οποία θα κληθεί να πραγματοποιήσει την αποστολή της, δεν έχει κανένα νόημα.

Και δεν έχει νόημα όταν σε περίπτωση αιφνιδιαστικής κρίσης ένα Α/Γ κλάσης Ιάσων με μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 ώρες για να βρεθεί στον Βόλο, την ώρα που σε μια τέτοια περίπτωση και τα λεπτά θα είναι κρίσιμα.

Από την άλλη πλευρά η γειτνίαση του Αυλώνα με το λιμάνι στη Σκάλα Ωρωπού είναι ιδανική για την άμεση μετακίνηση της μονάδας και φόρτωσης ανδρών και υλικών στα Α/Γ ή τα ΠΤΜ.

Άλλωστε και το 575ΤΠΝ βρίσκεται στον Αυλώνα κάτι που ενισχύει την συνοχή του σχηματισμού αλλά και εξυπηρετεί οικονομίες κλίμακας σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη εποχή. 

Παράλληλα ο σχηματισμός θα μπορεί να εκμεταλλεύεται και το πεδίο βολής του ΚΕΤΘ στον Αυλώνα, για παράδειγμα με την 32η Ιλαρχία Μέσων Αρμάτων Πεζοναυτών ή την 32 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού.

Η μετεγκατάσταση επομένως της 32 ΤΞΠΝ συνιστά επομένως την ορθότερη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει, καθώς έτσι ο σχηματισμός έρχεται σε εγγύτητα με τα πλωτά μέσα του και είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. 

pronews.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!