BREAKING NEWS
latest

18 Δεκεμβρίου, 2017

Η ΔΙΩΞΗ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ Π.Ν ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Ν.


Του Υποναυάρχου εα Στέλιου Φενέκου

Διάβασα ότι αξιωματικός του Π.Ν. που υπηρετούσε στη ΣΔΙΕΠ (Σχολή Διευθυντών Επιτελών του Π.Ν), διώκεται για ανάρτησή του στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εξέφρασε τις απόψεις του ως πολίτης.

Συγκεκριμένα έγραψε ότι κανείς παράγων από τους έχοντες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για τους 23 νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα δεν έχει παραιτηθεί, και ότι η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία (η οποία αποδεδειγμένα τα ρίχνει εναντίον αμάχων στην Υεμένη), δεν μπορεί να γίνεται από μία Ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον από μία κυβέρνηση «αριστεράς» η οποία επικαλείται «ηθικό πλεονέκτημα».

Κάποιος από τους κομματικούς ταγούς και καλοθελητές, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι έχει στους κόλπους της γι αυτή την δουλειά η ηγεσία των Ε.Δ. (αυτό προσβάλλει βαρύτατα την εμπιστοσύνη του προσωπικού προς την ηγεσία), κατήγγειλε τον ικανότατο αξιωματικό γι αυτήν την ανάρτηση, και από εκεί αρχίζει ο τραγικός κύκλος λαθών και παρανομιών της ηγεσίας.

Χωρίς να κληθεί ο αξιωματικός να δώσει εξηγήσεις, ώστε να υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση για το συμβάν, (ακόμη και να του δοθούν κατευθύνσεις για να ανασκευάσει ή να διαγράψει τη συγκεκριμένη ανάρτηση), διώκεται άμεσα από την υπηρεσία του, και αποσπάται στο Αρχηγείο Στόλου, προφανώς όπως όλοι γνωρίζουμε, για τιμωρία.Η ηγεσία του Π.Ν., δηλώνει δημόσια ότι η τοποθέτηση αυτή είναι αναβάθμιση, και ότι δεν έγινε η απόσπαση για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για λόγους ανάγκης. Ταυτόχρονα όμως, την ίδια στιγμή, διατάσσεται ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Είναι γεγονός ότι ένα σχόλιο αυτής της μορφής ξενίζει, ιδιαίτερα εμάς τους παλαιότερους, που δεν είχαμε την δυνατότητα δημόσιας έκφρασης μέσω τον social media. 
Όμως το σχόλιο αυτό του αξιωματικού, με δεδομένο ότι έγινε στην ιδιωτική του σφαίρα, και μάλιστα με την ιδιότητα του πολίτη, είναι ένα γενικό σχόλιο για ένα ζήτημα που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, αδιακρίτως πολιτικής ιδεολογίας, υποστηρίζουμε. 
Και ως πολίτης σε μία υγιή Δημοκρατία, ο κάθε Έλληνας στην ιδιωτική του ζωή, έχει το δικαίωμα να εκφράζει με ευπρέπεια τις απόψεις του, χωρίς να κινδυνεύει με διώξεις και λογοκρισία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταπατούνται θεμελιώδη πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, πέραν της καταστρατήγησης του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και των κανονισμών, αφού ο αντιπλοίαρχος δεν εκλήθη καν σε ακρόαση, αλλά ελήφθησαν εναντίον του άμεσα μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Αλήθεια, εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, μήπως διατάχθηκε ΕΔΕ για τα στελέχη που παραβρέθηκαν με στολή ως στρατιωτικοί, σε κομματικές δημόσιες εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων είτε έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις (επίσης με στολή), ως χειροκροτητές και φωνασκούντες;

Δυστυχώς η ηγεσία του Π.Ν, όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που χειρίστηκε το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και από την παραπειστική ανακοίνωση περί αναβαθμίσεως, δεν τιμάει τις Δημοκρατικές παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού .

Έχω κάθε λόγο να εγκαλώ την ηγεσία, γιατί προσωπικά όταν ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ διώχθηκε στο βαθμό του Πλοιάρχου με πολιτικά κριτήρια, εγώ ως διοικητής του τον υποστήριξα δημόσια και με προσωπικό κόστος, ενάντια στην απόφαση της τότε ηγεσίας, γιατί κατά την άποψή μου είχε αδικηθεί.« PREV
NEXT »