ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αποφασίστηκε αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια με εντολή του ΓΕΣ η ΣΣΕ θα παρευρίσκεται στο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης του Εύελπι - Λοχία Σκαρλάτου Ρωσσέτη.

Διαδώστε το

Την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης του Εύελπι - Λοχία Σκαρλάτου Ρωσσέτη.


Ο Εύελπις - Λοχίας Σκαρλάτος Ρωσσέτης, γιός Ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1892 και φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Αριθμός Μητρώου Ευέλπιδος: 253, Τάξη ΣΣΕ στην οποία ανήκε: 1914). Στους Α΄ Βαλκανικούς Πολέμους, η Σχολή Ευελπίδων διέκοψε τη λειτουργία της. Οι Σπουδαστές της επιστρατεύθηκαν και έλαβαν μέρος στον πόλεμο, με τους Ευέλπιδες της ΙΙας Τάξης να ονομάζονται – προάγονται σε Λοχίες. Ο Εύελπις - Λοχίας Σκαρλάτος Ρωσσέτης μετέβη στα πεδία μαχών του Μπιζανίου, όπου επέδειξε απαράμιλλο ηρωισμό και ανδρεία. Στις 5 Δεκεμβρίου 1912 έπεσε από πυρά Tούρκων κατά τις επιχειρήσεις στο Μπιζάνι.Τιμώντας τη μνήμη του Εύελπι - Λοχία Σκαρλάτου Ρωσσέτη, η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (8η Μ/Π ΤΑΞ «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»), ανακαίνισε το Ιερό Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, πλησίον του χωριού Ελληνικόν, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του νομού Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Ήρωας.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από τούδε και στο εξής, θα παρίσταται στο Ετήσιο Μνημόσυνο που θα τελείται εκεί, με αντιπροσωπεία Ευελπίδων. Επιπρόσθετα, κατά την άδεια των Χριστουγέννων, οι Ευέλπιδες που κατάγονται από την περιοχή, θα αποτίουν φόρο τιμής.
Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!