ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Βόμβα» Κοτζιά: «Θα Προχωρήσουμε Στην Επέκταση Των Χωρικών Υδάτων» (Βίντεο)

Διαδώστε το

«Θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας τμηματικά. Η θεωρία ότι μια και έξω απεδείχθη ότι επί δεκατετίες δεν γίνεται τίποτα».

Αυτό προανείγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, που σημαίνει την επέκταση των χωρικών συνόρων της χώρας από τα 6 στα 12 μίλια, όπως αναγνωρίζει για τη χώρα μας η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Με βάση το Διεθνές Δίκαιο κάθε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια σημαίνει επέκταση του χώρου κυριαρχίας της Ελλάδας. Η διαφορά μεταξύ ΑΟΖ και αιγιαλίτιδας ζώνης είναι ότι ΑΟΖ είναι δικαιώματα, δεν είναι κυριαρχία. Κυριαρχία έχεις στην αιγιαλίτιδα ζώνη…» τόνισε ο υπουργός στην ΕΡΤ1.

Ερωτηθείς ο κ. Κοτζιάς εάν η επέκταση θα γίνει ανα περιοχή, είπε ότι αυτό «θα το δούμε».Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η τμηματική αυτή επέκταση θα ξεκινήσει από το Ιόνιο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε ότι «το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της δικαίωμα. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία. Το πρόβλημα μας είναι η υφαλακρηπίδα. Απλώς τεχνικά για να προσδιορίσεις την υφαλοκρηπίδα πρέπει να έχεις προσδιορίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη με την οποία έχεις κυριαρχία».

«Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματά μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές» υπογράμμισε.

Δείτε τη συνέντευξη Κοτζιά με το επίμαχο σημείο στο 50΄λεπτό.

crashonline.grΔιαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!