ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

www.enoplos.com. Από το Blogger.

Κούρδισσα Στρατηγός: Με τους Ρώσους συντονιζόμαστε στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

05 Δεκεμβρίου, 2017

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συντονίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε η Νεσρίν Αμπντουλά, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), του γυναικείου στρατού των Κούρδων της Συρίας.

«Η συνεργασία μας με το κέντρο ελέγχου των ρωσικών δυνάμεων λειτουργεί… Η επιχείριση στη Ντέιρ Αλ Ζουρ επεκτείνεται… Κατανοούμε ότι η Ρωσία έχει ειδικό βάρος στην περιοχή και στρατιωτική ισχύ για να νικήσει τους τρομοκράτες», δήλωσε η Κούρδισσα εκπρόσωπος.

Οι κουρδικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σημείωσε η Αμντουλά.Η ίδια εξέφρασε και την ελπίδα ότι η Ρωσία θα συμβάλλει σε έναν πολιτικό διακανονισμό στη Συρία.

Τη Δευτέρα το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία (έτσι ονομάζεται το ρωσικό επιτελείο) ανακοίνωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις ήταν έτοιμες να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, που ελέγχεται από τους Κούρδους και τους Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους, που συνιστούν από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η συνεργασία των Ρώσων με τους Κούρδους της Συρίας στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ έχει ξαφνιάσει δυσάρεστα το καθεστώς της Άγκυρας.
tribune.gr