BREAKING NEWS
latest

04 Δεκεμβρίου, 2017

Κύπρος: Οι πρώτες γυναίκες ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά


Πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2017 στο ΚΕΝ της Λάρνακας η ορκωμοσία των πρώτων γυναικών εθνοφρουρών της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, αντιπροσωπείες στελεχών, λοιποί προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των Συμβασιούχων Οπλιτών.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Ημερήσια Διαταγή του ανέφερε ότι η υπηρεσία προς την Πατρίδα αποτελεί την μέγιστη τιμή για κάθε πολίτη της. Η επιλογή να εισέλθουν στις τάξεις τις Εθνικής Φρουράς τις καθιστά ξεχωριστές, καθόσον σε μια εποχή που οι αξίες βάλλονται πανταχόθεν, αυτές με την απόφασή τους έδειξαν έμπρακτα τη διάθεσή τους για προσφορά προς την Πατρίδα. Παράλληλα έχουν πλέον τον τίτλο των πρώτων γυναικών που προσλαμβάνονται ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.

Τις κάλεσε να αισθάνονται υπερήφανες που αποτελούν μέλη της Εθνικής Φρουράς και ειδικότερα του θεσμού των ΣΥΟΠ που σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και αξιολογείται ως επιτυχής.

Ολοκληρώνοντας την Ημερησία Διαταγή του, ο Αρχηγός τόνισε ότι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επιτυχία της αποστολής της Εθνικής Φρουράς είναι δύσβατος και περνά μέσα από την εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση σκληρή σωματικά, με πολύ ιδρώτα αλλά ανθρώπινη ψυχικά, με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη.

Από την μεριά του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Εθνική Φρουρά. Με τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των πρώτων γυναικών ΣΥΟΠ, είπε, σφραγίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η επιτυχία μιας μεγάλης και ιστορικής μεταρρύθμισης, που παράγει ήδη αποτελέσματα.

Η μεταρρύθμιση αυτή συνέχισε, δεν θα μπορούσε να ήταν πλήρης χωρίς την επιτυχή ενσωμάτωση και των γυναικών ΣΥΟΠ στις τάξεις της Ε.Φ., γιατί η διάσταση του φύλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκσυγχρονισμού.

Η σημερινή τελετή, υπογράμμισε ο κ. Φωκαΐδης, αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχίας και την ολοκλήρωση μιας επιτυχούς πορείας που επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι η μεταρρύθμιση, η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Ε.Φ., δεν είναι λόγια και θεωρητικές διακηρύξεις.Η μεταρρύθμιση είναι εδώ, είναι πραγματικότητα και όλοι πλέον μπορούμε να μιλούμε για μια νέα Ε.Φ. με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και ένα μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που για πρώτη φορά, συντεταγμένα και με βάση τα χρονοδιαγράμματα υλοποιείται, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός. Υπέδειξε ακόμα ότι κάποιοι που συνεχίζουν να γκρινιάζουν και να αμφιβάλλουν, όπως αμφέβαλλαν και όταν ξεκινούσε αυτή η πορεία της μεγάλης μεταρρύθμισης και πάλι θα διαψευστούν.

Η παρουσία των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών, συνέχισε, ο ζήλος και ενθουσιασμός που επιδεικνύουν, ήρθε να διαψεύσει πανηγυρικά όσους υποστήριζαν, ένα μόλις χρόνο πριν, πως το εγχείρημα για επαγγελματοποίηση του στρατεύματος ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της μεταρρύθμισης είναι ακόμα καλύτερα και από τις προβλέψεις, είπε ο κ. Υπουργός. Ο θεσμός των ΣΥΟΠ στέφθηκε με επιτυχία από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του. Απόδειξη το ενδιαφέρον 4 και 5 χιλιάδων νέων κάθε χρόνο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Απόδειξη ότι από τους πρώτους ΣΥΟΠ που προσελήφθησαν πέρσι 90% και πλέον έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους. Απόδειξη ότι από το σύνολο 300 και κάτι γυναικών, που ξεκίνησαν την εκπαίδευση εδώ στο ΚΕΝ, 282 σήμερα δίνουν το νενομισμένο όρκο και εντάσσονται πλέον οργανικά στις τάξεις της Ε.Φ.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία κατέληξε ο κ. Φωκαΐδης ότι ο θεσμός των Συμβασιούχων Οπλιτών ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά πλέον της μάχιμης δύναμης της Ε.Φ. Ένας θεσμός που επέτρεψε την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, κάτι που συνιστά ευεργέτημα για τους νέους και τις οικογένειες τους αλλά και που την ίδια ώρα οδήγησε στη δραστική μείωση της φυγοστρατίας.

Αποτέλεσμα, ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης, η Εθνική Φρουρά να έχει σήμερα, όχι μόνο ποιοτικά αναβαθμιστεί, αλλά και αριθμητικά. Παρά τις Κασσάνδρες που στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της μεταρρύθμισης, σήμερα η αριθμητική δύναμη είναι μεγαλύτερη είπε ο κ. Υπουργός, απ’ ότι πριν την μεταρρύθμιση. Πέραν όμως της αριθμητικής ενίσχυσης, ο νέος θεσμός των ΣΥΟΠ, αναβαθμίζει κατά τρόπο ουσιαστικό και ποιοτικά την Ε.Φ..

Ποιοτική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς αποτελεί και η παρουσία, των γυναικών στην Εθνική Φρουρά, ανέφερε ο κ. Υπουργός, όχι μόνο γιατί δεν νοείται σύγχρονος στρατός χωρίς γυναίκες αλλά και γιατί όπως αποδεικνύεται στην πράξη οι επιδόσεις των γυναικών σε πολλούς τομείς είναι καλύτερες και απ’ αυτές των ανδρών αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν πλέον ανδρικά στεγανά.

Το ήθος, ο ζήλος, ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν οι γυναίκες ΣΥΟΠ, είναι πράγματι υποδειγματικός σημείωσε σε ο κ. Φωκαΐδης υπογραμμίζοντας ότι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό θέμα, δεν έλαβε καμιά επιστολή και κανένα τηλέφωνο παραπόνου από οποιοδήποτε και αυτό όπως είπε, αποτελεί ένα μάθημα και για τους άνδρες.

Τέλος, ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη Διοικητή του ΚΕΝ, όλους του εκπαιδευτές, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που με υποδειγματικό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης καθοδήγησαν τις νέες γυναίκες Συμβασιούχες Οπλίτες να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο της εκπαίδευσής τους, έτσι ώστε σήμερα να είστε πανέτοιμες να φέρουν σε πέρας την αποστολή που αναλαμβάνουν.

warfareport.blogspot.gr« PREV
NEXT »