ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επανέρχονται σενάρια μετακίνησης Καμμένου από το Άμυνας

Διαδώστε το

Επανέρχονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για μετακίνηση του Πάνου Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ, στο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με κομματικά αλλά και κυβερνητικά στελέχη μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν επίμονα από τον Αλέξη Τσίπρα να μετακινήσει τον κυβερνητικό εταίρο και τη θέση του, να καταλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρη Βίτσα.

Στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ψιθυρίζονται πολλά. Σύμφω­να με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, τέθηκε από τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο της μετακίνηση του, στο επόμενο ανασχηματισμό που κατά τα φαινόμενα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.Του δίνει «μπόνους» την ΕΥΠ ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Καμμένο να αλλάξει υπουργείο. Να αφήσει το ΥΠΕΘΑ και να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με διευρυμένες αρμοδιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και με τη διοικητική υπαγωγή σε αυτόν και της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ, η πρωθυπουργική πρόταση δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο, «αλλά δεν την απέρριψε».

Εξάλλου ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, θεωρεί ότι αν μείνει στο υπουργείο θα έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσαρέσκεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμε­ων και αποστράτων, σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Καμμένος, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να πείσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να μην γίνουν μειώσεις με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να έχουν δυσαρεστηθεί από την στάση του.

Πάντως αν ο Τσίπρας, δώσει τελικά στον Καμμένο και «μπόνους» τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ, πολύ πιθανά ο Π. Καμμένος να ενδώσει και τελικά να μετακινηθεί στο Προστασίας του Πολίτη, ειδικά αν γίνει αυτόνομο υπουργείο…
Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!