ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Η πρώτη έξυπνη κίνηση για την αντιμετώπιση των τουρκικών NAVTEX-NOTAM: «Μπλόκο» στις δημοσιεύσεις τους επιχειρεί η Αθήνα

Διαδώστε το

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε μια έξυπνη κίνηση προβαίνει το ΓΕΕΘΑ για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές NAVTEX - NOTAM. 

Η δημοσιοποίηση τους και ή ένταση που προκαλούν οφείλεται στην ισπανική Υδρογραφική Εταιρεία η οποία τις δημοσιεύει θεωρώντας τες νόμιμες



Σαν απάντηση στο ΓΕΕΘΑ αποφασίστηκε να υπάρξει καταρχήν παράσταση στην ισπανική κυβέρνηση και να απαιτηθεί να σταματήσει να περιλαμβάνονται οι τουρκικές NAVTEX-NOTAM στις δημοσιεύσεις της ισπανικής υδρογραφικής εταιρείας δεδομένου ότι παραβιάζουν με ωμό τρόπο την ελληνική κυριαρχία 

Επίσης αποφασίστηκε να μην ακολουθεί πλέον η Ελλάδα το παιχνίδι της Τουρκίας και να μην εκδίδει ANTINAVTEX-ANTINOTAM προσπαθώντας να αποδέιξει ότι δεν είναι «ελέφαντας»

Με την κίνηση αυτή η Ελλάδα «βγάζει προς τα έξω» εθνική αυτοπεποίθηση και επιχειρεί να πλήξει το πρόβλημα στην ρίζα του που δεν είναι οι NAVTEX-NOTAM αυτές καθεαυτές.

'Ετσι λοιπόν το «μπαλάκι» πηγαίνει στον Ισπανό Διοικητή που είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει όλες τις ΝΟΤΑΜ από την ονομαζόμενη περιοχή  Navaria III, που περιλαμβάνει το Αιγαίο ο οποίος θα ενημερωθεί με επιστολή.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Ισπανού Διοικητή τότε θα εγερθεί θέμα καταχρηστικής συμπεριφοράςτου NAVAREA III Coordinator, στο Navtex  Coordinating Panel, μετά φυσικά την αποστολή διαβημάτων στο Ισπανικό ΥΠΕΞ.
pronews.gr/



Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!