ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Έρχεται βοήθεια από τις ΗΠΑ – Ελληνική δύναμη ταχείας επεμβάσεως με 4 αμερικανικά σκάφη Mark IV

Διαδώστε το

ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 8 ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΕIΔΙΚΩΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την απόκτηση τεσσάρων ταχέων σκαφών ειδικών αποστολών «συζητά» το υπουργείο εθνικής άμυνας από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό  για να εξοπλίσουν την ΜΥΚ , με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργίας της ενόψει αναβαθμισμένων τουρκικών απειλών, αναφέρουν ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές.

Ομιλούμε για τα περιβόητα ταχέα σκάφη ειδικών αποστολών Mark V τα οποία μας δίνουν οι ΗΠΑ  προς 2 εκατομμύρια δολάρια έκαστο, σύνολο οκτώ εκατομμύρια.

Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους τύπους σκαφών μεταφοράς ειδικών δυνάμεων στον κόσμο , και η ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής δύναμης είναι δεδομένη καθώς και οι εκτεταμένες πλέον επιχειρησιακές δυνατότητες της σε όλο το Αιγαίο σε χρόνο «μηδέν» , εφόσον αποκτηθούν.

 Τα σκάφη αυτά κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες ακόμα και για τα ραντάρ επιφανείας των Τούρκων μεταφέροντας τις ελληνικές  δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών στα σημεία επιλογής , προκαλώντας πανικό στο τουρκικό γενικό επιτελείο.Το μειονέκτημα τους είναι  ότι αποτελούν  σκάφη που έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και γι΄ αυτό είναι ακριβά στη χρήση τους.

Ο  Α/ΓΕΕΘΑ , ο οποίος προέρχεται από τους  βατραχανθρώπους εκτιμά ότι τα πλεονεκτήματα των σκαφών είναι πολλά και σημαντικά και πως στο Αιγαίο όπου οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές το πρόβλημα του κόστους χρήσης δεν θα είναι τόσο μεγάλο.

Υπενθυμίζουμε ότι το  αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) παρέδωσε ήδη στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων RHIB) στη βάση της Σούδας, πριν ένα μήνα αυξάνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ελληνικής δύναμης ταχείας επεμβάσεως.

Η μεταβίβαση είχε πραγματοποιηθεί από το Ναυτικό Δίκτυο Ναυτικής Υποστήριξης (NSA) του κόλπου της Σούδας σε εκπροσώπους του ελληνικού πολεμικού ναυτικού σε ειδική μικρή τελετή.

Τα σκάφη RHIB παραχωρήθηκαν ως δωρεάν βοήθεια στην Ελλάδα για να εκσυγχρονίσει  τις δυνάμεις της , καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις παρέλαβαν και ήδη αξιοποιούν επιχειρησιακά νέας γενιάς σκάφη.
pentapostagma.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!