ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Στα 50 εκατομμύρια έφθασε τελικά η προμήθεια των Kiowa

Διαδώστε το

Σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια θα μας κοστίσουν τελικά τα παροπλισμένα από τις ΗΠΑ ελικόπτερα KIOWA. Η υπόθεση τυπικά έκλεισε στις 9 Ιανουαρίου, με τις υπογραφές που μπήκαν. Ουσιαστικά είχε κλείσει πολύ νωρίτερα. Οι Αμερικανοί που είχαν θέσει ως χρονικό όριο την 20η Δεκεμβρίου ,προφανώς και δεν είχαν κανένα απολύτως θέμα να περιμένουν την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας για να δώσουν τα ελικόπτερα που τα ΄χαν προς καταστροφή και να εισπράξουν και κοντά στα 50 εκατομμύρια.

Από το ΓΕΣ το οποίο και ήθελε τα ελικόπτερα σε επίπεδο Αρχηγού λένε ότι από τα 70, 36 θα πετάξουν και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν “ως εκπαιδευτικά και ως ανταλλακτικά”. Ελπίζουμε να πετάξουν έστω τα 36, γιατί κάποιες εκτιμήσεις επιμένουν ότι δεν θα δούμε πάνω από 12 στον αέρα.

Επίσης μένει να διαπιστώσουμε πόσο τελικά θα μας κοστίσει πραγματικά η αγορά,αφού τώρα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές σε νησιά για την υποστήριξη των ελικοπτέρων, να βρεθεί το τεχνικό προσωπικό που θα μετατεθεί σ΄ αυτά τα νησιά, να εξασφαλιστούν τα πληρώματα που θα πετάξουν τα ελικόπτερα και άλλα πολλά.Ελπίζουμε ότι κάποια στγμή κι εδώ στην Ελλάδα θ΄ αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τις νέες τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις και σε πεδία μάχης. Μόλις προχθές οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα  drones τα οποία επιτέθηκαν σε βάσεις τους στη Συρία. Γράψαμε για τον “νέο πόλεμο” που είναι πια πραγματικότητα, την οποία φαίνεται ότι εμείς ακόμη αρνούμαστε να παραδεχτούμε.

Το απόσπασμα της απόφασης κατακύρωσης της απόφασης από την οποία προκύπτει και το κόστος.


ΠΗΓΗ: militaire.gr/Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!