ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Απίστευτο απο το ΤΕΝΞ: 6 χειροβομβίδες εξουδετέρωσαν με χειρουργικές κινήσεις σε σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Διαδώστε το

Ρεπορτάζ : Βάλια Αμπατζή -Δημοσιογράφος

Τρεις μερες χρειάστηκε το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς , συγκεκριμένα η Ομάδα Ναρκαλιείας του Ταγματος με ειδικούς EOD, από την  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου εως τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου για να εξουδετερώσει 6 χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε σημείο εκσκαφής του αγωγού ΤΑΠ στο χωριο Κρήνη Καβαλας

Συγκεκριμένα επάνω στο σημείο που έγινε η εκσκαφή για να περάσει ο αγωγός, βρέθηκε κάτι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μάλλον αρχαιο πηγάδι.Κατα τις εργασίες των αρχαιολόγων βρέθηκαν δυο γερμανικές χειροβομβίδες που χρονολογούνται απο τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν άλλες δυο.
Στη συνέχεια των αρχαιολογικών ανασκαφών βρέθηκαν άλλες δυο,  σύνολο έξι.

Οι Υπεύθυνοι του ΤΑΠ αποφάσισαν να γίνει έρευνα στον χώρο και στα προιόντα εκσκαφής του σημείου.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς άλλα ευρήματα

Το άριστα καταρτισμένο  προσωπικό του ΤΕΝΞ για άλλη μια φορά έδειξε υψηλό επαγγελματισμό σε μια τόσο λεπτού χειρισμού εξουδετέρωση!

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!