ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

www.enoplos.com. Από το Blogger.

Άγρια επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Υπέγραψε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά το έπαιξε «Μακεδονομάχος» – Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου

22 Ιανουαρίου, 2018

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος, μια μέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία. Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως επίσης και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κυβερνητικός εταίρος άφησε αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας σε συνεργάτες του το περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού.

Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη διάλυση της Μακεδονίας και μετά «το έπαιξε Μακεδονομάχος». Και διαμήνυσε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. «Τιμώ τα παντελόνια μου, Σαμαράς δεν γίνομαι».

Η αναφορά στον Καραμανλή

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων, και την κριτική που του ασκείται αναφορικά με την στάση του, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Μιλώντας σε συνεργάτες του στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανακήρυξη του 2018, ως έτους Μέριμνας Προσωπικού, ο κ. Καμμένος τόνιζε σε δηκτικό ύφος:

«Ο Σαμαράς ήταν εκείνιος που υπέγραψε τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά το έπαιξε μακεδονομάχος. Εγώ τιμώ τα παντελόνια μου. Σαμαράς δεν γίνομαι.Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «απασφάλισε» εκ νέου και εναντίον της βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας κας Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους συνεργάτες του: «το περιεχόμενο της απόφασης του Βουκουρεστίου δεν ήταν αυτό που λεει η κα Μπακογιάννη. Η κα. Μπακογιάννη είχε δώσει το όνομα. Ο Καραμανλής όχι.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης και αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε στους συνεργάτες του: «Πλέον όλοι πρέπει να πάρουν θέση και να μιλήσουν ανοιχτά. Ουδείς πλέον δικαιούται να μιλάει μέσω κύκλων.» Σχολιάζοντας μάλιστα το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε για «μεγάλη δημόσια εκδήλωση».

Η επίθεση στον Σαμαρά

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται για τρίτη φορά τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Εκτός από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον προκάτοχό του και μέσα από τη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατυχία το γεγονός πως το 1992, όταν ξέσπασε η κρίση με το όνομα της ΠΓΔΜ, η χώρα είχε υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά. «Προτίμησε να οικοδομήσει την πολιτική του καριέρα παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα. Και φόρτωσε την εξωτερική πολιτική της χώρας με ένα αχρείαστο βάρος. Αργότερα, ομοϊδεάτες του, πατριδοκάπηλοι εθνικιστές, ανέλαβαν την εξουσία στην ΠΓΔΜ μια άρα οποιαδήποτε απόπειρα επίλυσης ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα έπεφτε στο κενό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
pentapostagma.gr