ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Έρχονται νέα πολυβόλα στο Στρατό Ξηράς!

Διαδώστε το

Ενθαρρυντικές για το μέλλον των ΕΑΣ ήταν οι ειδήσεις που προέκυψαν κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αίγιο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Ναύαρχος Γιώργος Ροΐδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Θεόφιλος Βασιλείου και ο διευθυντής του εργοστασίου του Αιγίου Γιώργος Μαντζαβίνος.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλοδήμος αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 14 συμβάσεις στα εργοστάσια των ΕΑΣ που αφορούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πελάτες της εταιρείας στο εξωτερικό, ενώ σε φάση υλοποίησης πρόκειται να εισέλθουν δύο ακόμη αναπτυξιακά/παραγωγικά προγράμματα.Αναλυτικότερα, η εταιρεία την περίοδο αυτή η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα κατασκευής 2.320 πολυβόλων των 5,56 χλστ x 45, τύπου Minimi για τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Αιγίου κατόπιν άδειας της Βελγικής εταιρείας FN.

Η παραγωγή των πολυβόλων ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν κατασκευαστεί 550 πολυβόλα από τα 2.320.

Όπως είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Δούρειος Ίππος-Almanac 2016-2017», η παραγωγή των πολυβόλων θα συνεχιστεί το 2018, με ρυθμό παραδόσεων 340 Minimi ανά εξάμηνο, με στόχο την ολοκλήρωση των παραδόσεων στα μέσα του 2020.

Δείτε την συνέχεια του Άρθρου πατώντας ΕΔΩΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!