ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πολιτικό χάος και κόλαση στα Σκόπια: Απειλούν με φυλακή τον Ζ.Ζάεφ – ΟΗΕ: «Λύση τώρα ή ποτέ»

Διαδώστε το

Πολιτική θύελλα ξέσπασε αιφνιδιαστικά στα Σκόπια μετά την απόφαση και ομολογία του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, για δημοψήφισμα ώστε να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας.

Αμέσως το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα δήλωσε ότι απορρίπτει την απόφαση Ζ.Ζάεφ ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας απειλείται με ποινή φυλάκισης 5 ετών για μια υπόθεση που ξεθάφτηκε και αφορά δωροδοκία. Από το πουθενά ξέσπασε πολιτική «κόλαση» στα Σκόπια…

Φυσικά όλα αυτά είναι το αποτέλεμα πιέσεων που ασκούνται τόσο σε Σκόπια όσο και σε Ελλάδα από ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανία κτλ.

Πιο συγκεκριμένα, ενάντια στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε ξεκάθαρα το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της γειτονικής χώρας, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ζόραν Ζάεφ.

Ο προερχόμενος από το αλβανικό κόμμα DUI, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με την πιθανότητα, η όποια λύση στο θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, σημείωσε, ότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Το SDSM (σ.σ. το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ) είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το DUI θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι και προσέθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή θέση, μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Προηγουμένως σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη θέση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο θέμα του ονόματος και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν το βλέπει ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα.Ταυτόχρονα, πολιτικό χάος εν μέσω διαπραγμάτευσης φέρνει στα Σκόπια η εκδίκαση υπόθεσης δωροδοκίας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όταν ήταν δήμαρχος στην πόλη Στρούμπιτσα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ζάεφ δωροδοκήθηκε από επιχειρηματία με ποσό 160.000 ευρώ, τουλάχιστον, προκειμένου να νομιμοποιήσει καταπατημένες γαίες.

Ο Ζάεφ έλαβε αναβολή της δίκης για τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, αν καταδικαστεί, κινδυνεύει ακόμα και με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον παγίδευσαν οι αντίπαλοί του, ωστόσο, υπάρχει επιβαρυντικό βίντεο του ιδίου με τον επιχειρηματία.

Το σκάνδαλο δωροδοκίας απειλεί την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και απειλεί να βυθίσει τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Σκοπιανού.

Η εκ νέου αναβολή της δίκης για τις 26 Φεβρουαρίου προκάλεσε – όπως αναμενόταν – τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία άφησε αιχμές περί “διεφθαρμένων δικαστικών λειτουργών”.

Παρέμβαση ΟΗΕ : Λύση τώρα ή ποτέ για το Σκοπιανό

Λίγες ώρες πριν φθάσει στην Αθήνα, ο Μάθιου Νίμιτς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ που έχει άριστη γνώση των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, είπε ότι αν δεν λυθεί τώρα, πολύ δύσκολα θα υπάρξει ξανά μία άλλη ευκαιρία.
hellas-now.com/Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!