ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Βγήκαν τα άρματα στην Κύπρο – «Έμφραγμα» στους δρόμους στη Λευκωσία!

Διαδώστε το

«Έμφραγμα» στους δρόμους στη Λευκωσία, προκάλεσε η διέλευση τεθωρακισμένων, που προορίζονται για το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Κύπρου.

Η κεντρική λεωφόρος Λόρδου Βύρωνα, έμεινε κλειστή για περίπου τέσσερις ώρες.

Πρόκειται για τα πρώτα του εκθέματα που απέκτησε το Μουσείο της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», πρόκειται για άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα «κειμήλια» που με τα πληρώματά τους έγραψαν σελίδες ένδοξης ιστορίας στην Εθνική Φρουρά.Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο Μουσείο μεταφέρθηκαν ανάμεσα στα άλλα, ένα παλαιό άρμα μάχης Τ-34/85 ρωσικής κατασκευής (τα οποία αγοράστηκαν μέσω Αιγύπτου τη δεκαετία του ’60), ένα άρμα μάχης Μ-47 αμερικανικής κατασκευής (πρόκειται για τουρκικό άρμα το οποίο καταλήφθηκε στον Πενταδάκτυλο το ’74), και ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο Marmon Herrington νοτιοαφρικανικής κατασκευής του Β’ ΠΠ.pentapostagma.gr
Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!