ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Στο Αρχηγείο Στόλου ο πρόεδρος του Ισραήλ - Του έγινε παρουσίαση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Διαδώστε το

Πρόκειται για τον πρώτο Πρόεδρο ξένης χώρας που επισκέπτεται το Αρχηγείο Στόλου. Μάλιστα επιβιβάσθηκε στην πυραυλάκατο «Δανιόλος»!

Eκεί μίλησε και παρακολούθησε σε ένα ταξίδι στο χρόνο για την ναυμαχία της Σαλαμίνας και την ανάσχεση των Περσών στην περιοχή!

Το Ισραήλ ανησυχεί καθώς βλέπει πως τα αντικρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία σε καίριες ζώνες επιρροής μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη ανάληψης δράσης. Ετσι προτιμά Ελλάδα-Κύπρος να αναλάβουν δράση…

Μάλιστα πριν λίγο σε μια πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, η Αγκυρα «γλύφει» τα θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλ δεσμεύοντας παράνομα με NAVTEX περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ και φτάνοντας σε απόσταση 2 χλμ από το Ισραήλ!

Πιο αναλυτικά, το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος χαρακτήρισε κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή τη δημιουργία κοινής περιφερειακής δύναμης μέσα από τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι «αυτή η συνεργασία εξυπηρετεί και συνεισφέρει και στην ασφάλεια των δυο χωρών».


Σχολίασε ότι βλέποντας από τη χώρα του τη θάλασσα «συναντώ πρώτα την Κύπρο και την Ελλάδα» και εξέφρασε την ευχή να συνεχιστεί και να προοδεύσει η συνεργασία με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς.Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι η παρουσία του Ισραηλινού Προέδρου στο Αρχηγείο Στόλου στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και προόδου.

Τόσο ο Ισραηλινός Πρόεδρος όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμαναν την ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης διακίνησης του θαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη.


Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του ο Ισραηλινός Πρόεδρος επιβιβάσθηκε στην πυραυλάκατο «Δανιόλος» και περιηγήθηκε στην περιοχή της ιστορικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας για την οποία, είπε, ότι «τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν εδώ άλλαξαν το ρουν της παγκόσμιας ιστορίας».

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, διαπίστωσε μέσα από την παρουσίαση που του έγινε στο αρχηγείο Στόλου, από τον ΑΣ, Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, την γεωμετρική αύξηση στις δράσεις της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας, οι οποίες κατά την περίοδο 2005-2017, σχεδόν πενταπλασιάστηκαν, καθώς από 5 στο έτος βάσης(2005), έφθασαν τις 24 πέρσι.


Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα διπλό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από την παρουσίαση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την ανάσχεση των Περσών στην περιοχή.

Την παρουσίαση που είδε σε animation στο Αρχηγείο στόλου, την «βίωσε» μάλιστα διαπλέοντας με την Πυραυλάκατο «Δανιόλος» στην περιοχή όπου έγινε η Ναυμαχία και με την βοήθεια του καθηγητή Ιστορίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Ζήση Φορτάκη.Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!