ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Δέσμευση του Π. Καμμένου θα υπάρχει στέγη για κάθε Στρατιωτικό

Διαδώστε το

Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018.

Η στέγαση και η περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μπαίνουν σε πρώτο πλάνο για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Καμμένο να προχωρά σε εξαγγελίες για τους τρεις κλάδους.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία του ΓΕΣ να ανακηρύξει το 2018 σε έτος Μέριμνας Προσωπικού, με τον κ. Καμμένο να διευκρινίζει: «Έτος μέριμνας για το προσωπικό δεν σημαίνει μόνο τα οικονομικά αλλά σημαίνει και όλο αυτό το πακέτο που διαμορφώνουμε σε σχέση με τις διευκολύνσεις που δίνονται στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση». Όπως έκανε γνωστό, ο αριθμός των 20 με 30 οικημάτων που αποδίδονταν στους δικαιούχους έφτασε σταδιακά στα 100, ανήλθε στα 400, ενώ φέτος «θα ξεπεράσουμε τα 3.000 σπίτια που δίνονται στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους ΕΠΟΠ».Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την τεράστια πίεση που υφίστανται όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων σε αυτόν τον τομέα και σημείωσε: «Ιδίως στους υπαξιωματικούς, που αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για να μπορέσουν να βρουν στέγη». Δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα της στέγης θα έχει τακτοποιηθεί στο σύνολο της Επικράτειας και πρόσθεσε με νόημα: «Έχουμε φτάσει σε υψηλά ποσοστά. Σε ορισμένα μέρη με μεγάλη επιτυχία» και συγκεκριμένα στον Έβρο, όπου πραγματοποιούνται συνεχείς κατασκευές σπιτιών.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αξιοποιώντας τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, προχωρά στην ενί­σχυση του προϋπολογισμού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που υπάγονται σε αυτό. Το βάρος, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, δόθηκε στα νοσοκομεία: «Ήδη στο ΓΝΑ, μέσα στους επόμενους μήνες έχουμε αντικατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού. Το ίδιο συμβαίνει και στο 401 ΓΣΝΑ και στο νοσοκομείο του Ναυτικού, θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία μιας διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής και παράλληλα τη δημιουργία ειδικών κλινικών όπως κάναμε με το ΠΝ με την κλινική τε­χνητής γονιμοποίησης».

Καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «η προ­σπάθεια εξοικονόμησης πόρων στο υπουργείο ήταν μια προσπάθεια που έχει ακόμη πάρα πολύ μέλλον. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων. Μόνο και μό­νο το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε πιλοτικά για το ρεύμα, για την εξοικονόμηση πόρων από το ρεύμα, με την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας, αναμένεται να αποδώσει δεκάδες εκατ. ευρώ».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!