ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πώς θα πάρετε επιδότηση από το ΕΣΠΑ για να βάλετε θέρμανση με φυσικό αέριο

Διαδώστε το

Δημοσιεύτηκε η Απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για επιχορήγηση σε περίπτωση μετατροπής του συστήματος θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. 

Η Απόφαση αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου σε αστικές περιοχές.

Μέσω της δράσης θα ενισχυθούν κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές της Αττικής με χαμηλή τιμή ζώνης και χαμηλή διείσδυση φυσικού αερίου και των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Επιχορήγηση δικαιούνται μόνο φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στο ακίνητο, για το οποίο θα ζητήσουν την επιχορήγηση και βέβαια εφόσον αυτό τους ανήκει.Εννοείται ότι δεν θα έχουν ήδη σύνδεση φυσικού αερίου και είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης,

Μία κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη στη δράση, πρέπει να είναι μονοκατοικία, πολυκατοικία, ή μεμονωμένο διαμέρισμα, να βρίσκεται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 1.200 €/τ.μ., να βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής, σε σημεία με δίκτυο χαμηλής πίεσης φυσικού αερίου, να διαθέτει σύστημα θέρμανσης πετρελαίου εν λειτουργία ή θερμαίνεται από κεντρικό σύστημα θέρμανσης πετρελαίου εν λειτουργία και να είναι νόμιμη, δηλ. να υπάρχει σχετική οικοδομική άδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/ πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο.

Στην περίπτωση αλλαγής κεντρικού συστήματος θέρμανσης σε πολυκατοικία, όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν είναι επιλέξιμοι συμμετέχουν στη δαπάνη αντικατάστασης του συστήματος θέρμανσης με ίδια κεφάλαια.

Η αίτηση επιχορήγησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς ωφελούμενους έως την 31η Μαΐου 2018, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 8 της παρούσας πρόσκλησης. Σημειώνονται τα εξής:
• Μετά τη λήξη της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης επιχορήγησης,
• Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης επιχορήγησης μπορεί να συντμηθεί, στην περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι καλυφθούν πριν την ως άνω αναφερόμενη ημερομηνία.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου 2018.
Στην Απόφαση καθορίζονται ποιες δαπάνες επιχορηγούνται, ποια είναι η όλη διαδικασία, που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά, η έκδοση των σχετικών παραστατικών, αλλά και η εξόφλησή τους.
ΠΗΓΗ: http://www.tribune.grΔιαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!