ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ο Βίτσας δηλώνει ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο

Διαδώστε το

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89 και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και το ζήτημα της χορήγησης ασύλου:

Να πάρουμε τα πραγματικά γεγονότα. Κατ’ αρχήν η Πρωτοβάθμια Επιτροπή έκρινε αρνητικά τη χορήγηση ασύλου, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή την έκρινε θετικά. Εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει  να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης. Έχει ξεκαθαριστεί ήδη ένα θέμα, ότι δεν πρόκειται να εκδοθούν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση και το Κράτος Δικαίου, θα πρέπει να έχουμε την πιο σαφή απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα.Για ποιο λόγο θα πρέπει να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση και την κριτική που ασκεί η ΝΔ:
Η ΝΔ βάζει όλα τα θέματα κάτω από τη λογική, να γίνουν εκλογές και να έρθει πιθανά ή να θεωρεί ότι θα έρθει, στην εξουσία. Όταν κάποιος τα βάζει κάτω από αυτή τη λογική, τυφλώνεται από το πάθος του για την εξουσία. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα αλλά και την υποχρέωση απέναντι στη χώρα και στους πολίτες, να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα και ρεαλιστικά. Άρα, πρέπει να ακολουθηθεί όλο το δικαϊκό μας σύστημα, στη βάση των αρχών του Εσωτερικού μας Δικαίου  και του Διεθνούς Δικαίου. Σε όλο αυτό να προστεθεί, το γεγονός ότι εγώ σας επανέλαβα ότι υπάρχει απόφαση περί μη έκδοσης και συγχρόνως έχουμε πει με χιλιάδες τρόπους ότι, για όλες τις περιπτώσεις και όχι για τους οκτώ, η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες. Αυτό δεν αφορά τους οκτώ, υπάρχει και η προηγούμενη απόφαση, θα προχωρήσουμε και θα ολοκληρωθεί. Επειδή υπάρχει το ζήτημα του ασύλου για χιλιάδες ανθρώπους, έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο.

Για προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κύριος Τζανακόπουλος, με πολύ επάρκεια απάντησε σε αυτό το θέμα. Εγώ θα μπορούσα να προσθέσω δύο πράγματα: ότι ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ’ αυτούς και σαν τέτοιο ανέξοδο παληκαρισμό θεωρώ τις δηλώσεις του κυρίου Τσαβούσογλου, ο οποίος θα έπρεπε να είναι και περισσότερο προσεκτικός σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στην περιοχή. Άρα οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες είναι προς δικαίωση, στην ουσία, όλων των δικών μας αιτιάσεων και απαιτήσεων, θα πρέπει να είναι σεβαστές από όλους. Πολύ περισσότερο για τον κύριο Τσαβούσογλου, έναν άνθρωπο ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και θα έπρεπε να ξέρει, ότι όσον αφορά τις πιθανές επιθετικές απειλές, η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη. Δεν λέμε απλά είμαστε ισχυρή, αλλά είμαστε μια χώρα που έχει πραγματικά ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Θεωρούμε συγχρόνως ότι όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν κάτι να συζητηθεί - όχι αυτά που δεν μπορούν να συζητηθούν, όπως είναι οι υποτιθέμενες «γκρίζες ζώνες» που για μας δεν υπάρχουν - λύνονται δια της διπλωματικής οδού και με ειρηνικό τρόπο. Η πολύ επιθετικότητα μερικές φορές βλάπτει και  στο τέλος κάνει τον αυτόν ο οποίος φραστικά επιτίθεται, να μένει στο κενό γιατί δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει.

Για το αν υπάρχει ανησυχία για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο:
Δεν θα την θέλαμε την ένταση. Είμαστε σαν Ένοπλες Δυνάμεις, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σαν λαός και βεβαίως σαν κυβέρνηση πάντοτε έτοιμοι.

Χρειαζόμαστε την ειρήνη για να συναναπτυχθούμε με όλες τις χώρες οι οποίες βρισκόμαστε στην ίδια περιοχή αλλά και για να αναπτυχθούμε και εσωτερικά.Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!