ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Καψώνια» με μειωμένους μισθούς σε στρατιωτικούς

Διαδώστε το

Του  Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Καταγγέλλουν ότι δεν τους δόθηκε το «επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος μονάδων».
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, «ντυμένη» βεβαίως με την απαραίτητη υπηρεσιακή -στρατιωτική- «ευγένεια», προέβη με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Η καταγγελία αφορά το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και οι οποίοι δικαιούνται το «επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος μονάδων», που αφορά όσους αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες και τους χορηγείται ειδική αποζημίωση ύψους 2,77 ευρώ/ώρα, δεν το είδαν στη μισθοδοσία τους του Ιανουαρίου 2018. Έτσι οι στρατιωτικοί αυτοί έλαβαν ακόμα πιο πολύ μειωμένο τον μισθό τους από όσο περίμεναν βάσει των προβλέψεων του νέου νόμου 4472/2017.Στο έγγραφό της αυτό η ΠΟΕΣ, αφού επισημαίνει μάλλον ειρωνικώς ότι «μάλλον εκ παραδρομής» δεν υπολογίστηκε το επίδομα, παρακαλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «με αναδρομική (από 01.01.2017 εξ όσων γνωρίζουμε) καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και της ειδικής αποζημίωσης της εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, παρέμβετε για την καταβολή των υπολειπόμενων μηνών του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος».

«Μέχρι και σήμερα (σ.σ.: την ημέρα που γραφόταν η επιστολή) δεν είχε εισέτι εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, αν και από 1/1/2018 ο μισθός των Ελλήνων στρατιωτικών καταβάλλεται με τις προβλέψεις του νέου σχετικού νόμου, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραμεθορίου (μηνιαίο επίδομα ύψους 100 ευρώ), χωρίς την καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας» σημειώνεται στη σχετική επιστολή της ΠΟΕΣ.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης των στρατιωτικών, όχι τόσο ως προς το θέμα της αμοιβής τους, αλλά της συνεχόμενης υποχρέωσής τους να παρουσιάζονται στη δουλειά τους, ύστερα από υπηρεσία και εξαιτίας του όγκου δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων, που απορρέουν από αυτήν, εξετάζεται πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τη μεμονωμένη προσφυγή στρατιωτικού σε αυτό και της απάντησης της Επιτροπής Αναφορών αυτού προς τον προσφεύγοντα στρατιωτικό.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τον Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη, 3/1/2018 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!