ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Διαδώστε το

Του Στρατηγού εα Κωνσταντίνου Ζιαζιά

Ειναι αναγκαίο σημερα , που το θεμα της ονομασίας των Σκοπιων εχει επανέλθει στο διεθνές προσκήνιο, να υπενθυμίσουμε στους ντόπιους ραγιάδες ,αλλα και στους βόρειους γείτονες μας και στους πάτρωνες τους και να παραθέσουμε αδρά κάποιες βασικές σκέψεις που αφορουν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,οχι βεβαια απο πρόθεση αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων , αλλα ως αμυνα στην ωμή παραχάραξη της ιστοριας , που γινεται απο τους Σκοπιανούς ακομη και σημερα .

Τις σκέψεις αυτες , τα ιστορικα επιχειρήματα , μας τα προσφέρουν πλούσια και πειστικά οι επιστήμες της Γλωσσολογίας ,της Αρχαιολογίας ,της Ανθρωπολογίας , της Ιστοριας και της Λαογραφίας , με υπόβαθρο και την Ελληνικη Μυθολογία , την πλεον αληθοφανή μυθολογία του κόσμου . Επιστήμες που πρεπει να εχουν μελετήσει οι Ταγοι της χωρας . Ταυτόχρονα η ζωντανή πραγματικότητα ειναι ο πλεον αψευδης μάρτυρας της καταγωγής των Μακεδόνων . Μπολιασμένοι με την ορμή του Μεγαλεξανδρου και τη σοφια του Αριστοτελη και διατηρώντας στο ακέραιο ήθη και έθιμα της αρχαιότητας εντελώς κοινά και στα υπόλοιπα διαμερίσματα της Ελλαδος απο την εποχη του Ορφέα και του Ομηρου μεχρι και σημερα, οι Μακεδόνες επιβεβαιώνουν αναντίρρητα το "ομαιμον, το ομόγλωσσον ,το ομοθρησκον, και το ομοτροπον" όλων των Ελληνων , απο τις έσχατιες του Πόντου μεχρι τους μυχους της Αδριατικής και του Ταιναρου και της Κρήτης και της Κύπρου , σε πείσμα των κωφαλαλων και αλληθωρων βιαστών της ιστοριας . 

Συνάμα , υπόκωφα ακούγεται το " Μολων Λαβέ " στα μικρόφωνα των συνδιασκέψεων στο υπερατλαντικά και τα ευρωπαϊκά "φορα ", οπου , οι "αχάριστοι " ,ξεχνούν οτι και τον τροπο της συλλογιστικής τους τον οφείλουν στο Μακεδονα Αριστοτελη .
Απο τη ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ αναφέρουμε οτι η Μακεδονια και λοιποί Ελληνες πίστευαν στους ίδιους θεούς , που η φαντασία τους τοποθέτησε στο θεσσαλομακεδονικο Ολυμπο .
Απο τη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ το γεγονός οτι ανέκαθεν οι Μακεδόνες μιλούν την Ελληνικη γλωσσα . Πως αλλιώς ο Ευριπιδης θα έγραφε στη Μακεδονια , στην αυλή του Αρχελάου , τις Βακχες και θα τις ανέβαζε στο θέατρο του Διου ; Μηπως οι Μακεδόνες θεατές παρακολούθησαν ξενόγλωσση παράσταση ;Απο την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ αναφέρουμε την αλυσίδα ελληνικών πόλεων στη Μακεδονια απο τη μη ιστορημενη εποχη : Δισπηλιο Καστοριας (6500 π.χ) ,νεολιθικός οικισμός Μακρυγιαλου Πιεριας(4500 π.χ) , Αιανη Κοζάνης , Σερβία , Σιταγροι Δράμας , Λειβηθρα , Πιμπλεια , Διον Πιερίας κλπ .
Απο την ΙΣΤΟΡΙΑ τη σειρά των βασιλέων και των στρατηγών της Μακεδονιας με τα ελληνικότατα απο γλωσσολογική άποψη ονόματα τους , οπως Αλέξανδρος ( Αλέξω =απομακρύνω + ανήρ), Φίλιππος= φιλω + ίππος ), Κρατερός , Αμύντας ,Πέρδικας κλπ . Προσθέτουμε εδώ ενδεικτικά το περιστατικό με τον Αλέξανδρο λιγο πριν απο τη μαχη των Πλαταιών (479 π.χ) , ο οποιος στη συνάντηση του με τον βασιλιά της Σπαρτης Παυσανια και τον Αθήναιο Αριστειδη έδωσε τα " διαπιστευτήρια του " με την φράση "Εγω ΕΛΛΗΝ ειμι ", καθώς και τη συμμετοχη του στους Ολυμπιακούς Αγωνες , στους οποίους συμμετείχαν μονο Ελληνες , για να υπενθυμίσουμε συγχρόνως το επίγραμμα του Μεγαλου Αλεξάνδρου που γράφτηκε στις 300 περσικές πανοπλίες που αφιέρωσε στην Ακρόπολη μετα τη νίκη στον Γρανικού ( 334 π.χ) : " Αλέξανδρος και οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονιων απο των βαρβάρων των την Ασιαν κατοικούντων " .

Απο τη ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ παλι επισημαίνουμε τα ποικίλα έθιμα , ταφικά και αλλα , που οχι μονο ηταν πανομοιότυπα με τα έθιμα της υπόλοιπης Ελλάδας , αλλα διατηρούνται αυτούσια μεχρι σημερα , στην ύπαιθρο κυρίως χωρα .

Ολα αυτα ,μαζί με πλείστα αλλα ,δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Μακεδόνων ,που στην διαδρομή των αιώνων βίωσαν τη λογική του Σταγειρίτη Αριστοτελη και ζουν στους παλμούς του πατριωτισμού του Μεγαλεξανδρου , δυο ανυπέρβλητων γιγάντων του πνεύματος και της στρατηγικής τέχνης αντίστοιχα .
Και ομως σημερα ενω έπρεπε να είμαστε " έφιπποι" στον Βουκεφαλα, βρισκόμαστε απολογούμενοι στους παραχαράκτες της ιστοριας , λογω των διαχρονικών λαθών της χωρας μας ,αλλα και διστακτικότητας και αναποτελεσματικότητας του πολιτικού συστήματος , το οποίο ουδέποτε σχεδίασε ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ , που να εξυπηρετεί τα Εθνικα μας Συμφεροντα , πέραν απο κομματικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες .

Η Μακεδονια,στην διαδρομή της Ιστοριας της,βρέθηκε στην"κλίνη του Προκρούστη" επανειλλημένα και διεσωθει , εν μέρει , με αγωνες και θυσίες του λαου μας ,για αυτο Εθνικα Ορθον ειναι σημερα , ολοι οι Ελληνες Ενωμένοι , κατω απο την Γαλανόλευκη ,να υπερασπιστούμε την γη μας , την ιστορια μας , την Μακεδονια μας, χωρις ακρότητες και αλληλοκατηγορίες .

Φάρος φωτεινός , φάρος σύμβολο ομοψυχίας των Ελληνων , για να ενθυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωριζουν οι νεότεροι , αποτελει η τελευταία σύσκεψη , στις 13 Απριλίου 1992 ,των τότε πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ : «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνισε: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει» . 

Οδηγός στις διαπραγματεύσεις μας μπορει να αποτελέσει και η πατριωτική σταση του Ελληνα Πρωθυπουργού Κωστα Καραμανλή , κατα την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, οπου διασωθεί και παλι η Εθνικη Αξιοπρεπεια .
Οι σημερινές γαιοστρατηγικες και πολιτικές συνθηκες ευνοούν την επίλυση αυτού του Εθνικου θέματος , προς όφελος των εθνικων μας συμφερόντων . 
Απαιτειται εθνικη ομοψυχια .Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!