ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ!

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κεκαλυμμένη αλλά φανερή ανησυχία επικρατεί στην Άγκυρα για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η γνωστή νατοϊκή αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ στην επικειμένη σύρραξη Τουρκίας Κούρδων στην Συρία. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει κατηγορήσει ανοιχτά το Ιντζριλίκ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτυχόν πραξικόπημα και ότι ήταν αρχηγείο των πραξικοπηματιών.Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα με αποκαλυπτικές φωτογραφίες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στο Ιντζιρλίκ και υπάρχει ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος των Patrıot υπό αμερικανικό έλεγχο, παρά του ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την απενεργοποίηση του.

Χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης της Τουρκίας στους Αμερικανούς και η Άγκυρα παρακολουθεί με μεγάλη ένταση κάθε αμερικανική κίνηση στην βάση αυτή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αυξάνεται η ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες ενώ το ΡΚΚ καραδοκεί μέσα στην ίδια την Τουρκία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔAΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!