ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Κανιβαλίζουν την ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ για να φτιάξουν το ΚΑΝΑΡΗΣ

Διαδώστε το

Σύμφωνα με άρθρο του pronews.gr στο Πολεμικό Ναυτικό με την μέθοδο του κανιβαλισμού προσπαθούν να επισκευάσουν την Φρεγάτα F464 "Κανάρης" η οποία έχει πάθει ζημιά στο θόλο της όταν προσάραξε σε βραχονησίδα έξω από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ας δούμε λοιπόν την απίθανη περίπτωση της φρεγάτας (F464) "Κανάρης": 

Ο θόλος του σόναρ και το ίδιο το σόναρ του πλοίο είχε υποστεί ολική απώλεια όταν το πλοίο προσέκρουσε μετωπικά στην βραχονησίδα.

Η απώλεια του σόναρ, δεδομένης της πλήρους οικονομικής αδυναμίας επισκευής του, παραλίγο να αντιμετωπιστεί  με μία απόφαση που, αν μη τι άλλο, μετέτρεπε την φρεγάτα σε... περιπολικό ανοικτής θαλάσσης: Κατάργηση του σόναρ και χρήση του πλοίου χωρίς ανθυποβρυχιακές δυνατότητες!   Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι από τα πλοία που δεν εκσυγχρονίστηκαν σε εκείνο το σκανδαλώδες, πανάκριβο και περιορισμένου αποτελέσματος πρόγραμμα αναβάθμισης των ολλανδικής ναυπήγησης φρεγατών κλάσης "S" (μόνο έξι από τα πλοία του Στόλου εκσυγχρονίστηκαν), ουσιαστικά ο "Κανάρης" πήγαινε για απόσυρση. 

Μέχρι που κάποιος στο ΠΝ σκέφθηκε να αφαιρέσουν το... αραχνιασμένο σόναρ (μιλάμε για τεχνολογία της δεκαετίας του 1970 αλλά και για σκάφος που έχει αποσυρθεί πολλά χρόνια) και τον θόλο του σόναρ από την φρεγάτα "Μπουμπουλίνα" και να τα τοποθετήσουν στον "Κανάρη", με την ελπίδα  ότι η "μεταμόσχευση" θα επιτύχει.

Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα στελέχη του ΠΝ που έχουν επιφορτιστεί με το έργο, αισιοδοξούν ότι θα μπορέσει, πρώτον, να λειτουργήσει το σόναρ της "Μπουμπουλίνας", που έχει πάρει το δρόμο για το Ναυτικό Μουσείο και δεύτερον ότι θα πετύχει η μεταμόσχευσή του στον "Κανάρη"!

Πάλι καλά που το... "Αβέρωφ" δεν είχε σόναρ, αλλιώς δεν το βλέπαμε καλά το μνημείο!

Το ερώτημα είναι για πόσο θα συνεχιστεί η παντελής εγκατάλειψη του Πολεμικού Ναυτικού σε ότι αφορά την "ραχοκοκκαλιά" της δύναμής του σε ότι αφορά τα κύρια σκάφη επιφανείας.

Δεν αρκεί ο, πραγματικά ηρωικός, αγώνας των στελεχών του ΠΝ για να διατηρηθεί σε κάποιο ανεκτό επίπεδο η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στόλου των κύριων σκαφών επιφανείας).

Καλές οι ΤΠΚ "Ρουσσέν", άριστα τα υποβρύχια Type 214, αλλά θαλάσσια κυριαρχία χωρίς κύρια σκάφη επιφανείας δεν υπάρχει...
ΠΗΓΗ: pronews.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!