ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αφγανιστάν: Eπίθεση ενόπλων εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας στην Καμπούλ

Διαδώστε το

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες επίθεση ενόπλων στην στρατιωτική ακαδημία του Αφγανιστάν στην Καμπούλ. Η επίθεση άρχισε στις 05:00 (02:30 ώρα Ελλάδας) με την εκτόξευση ρουκετών, την οποία ακολούθησαν πυρά αυτομάτων όπλων και ρίψεις αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων, ενώ συνεχιζόταν σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες κι επιβεβαίωσε μια πηγή προσκείμενη στις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση ενόπλων στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση ως τώρα.

«Μετρήσαμε τέσσερις επιτιθέμενους. Τρεις αφγανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και τώρα οι επιτιθέμενοι πολιορκούνται από τις αφγανικές Ειδικές Δυνάμεις», είπε η πηγή λίγο πριν από τις 08:30 (06:00 ώρα Ελλάδας) υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.«Έγινε μια μεγάλη έκρηξη μπροστά στην είσοδο, η φρουρά ανταπέδωσε. Δεν νομίζω ότι κατάφεραν να μπουν» στην ακαδημία, αφηγήθηκε νωρίτερα ένας αξιωματικός που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το εσωτερικό της ακαδημίας, σημειώνοντας πάντως πως «φοβάται (πως υπάρχουν) θύματα».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η στρατιωτική ακαδημία δέχεται επίθεση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μπασίρ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Σαχ Χουσάιν Μουρταζάουι εκτίμησε ότι οι δράστες δεν μπόρεσαν να περάσουν τη φρουρά.

Στη στρατιωτική ακαδημία Στρατάρχης Φαχίμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Καμπούλ, φοιτούν ή εκπαιδεύονται αξιωματικοί του αφγανικού στρατού, από τον βαθμό του δοκίμου μέχρι και τα στελέχη του επιτελείου. Η σχολή αποκαλείται στους στρατιωτικούς κύκλους «το Saint-Cyr του Αφγανιστάν» ή ακόμη «το Sandhurst της άμμου» — τα προσωνύμια αυτά παραπέμπουν στις κορυφαίες στρατιωτικές σχολές της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αντίστοιχα.
enikos.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!