ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Καλά τα νέα για τον Κανάρη F-464

Διαδώστε το

Τελικά, φαίνεται ότι με τον Κανάρη F-464 τα πράγματα θα πάνε μάλλον κα­λά, αφού διαπιστώθηκε ότι η μόνη ζημιά που έπαθε το πλοίο αφορά το sonar του. Το δύσκολο -όπως γράφαμε και στο τεύ­χος Νοεμβρίου 2017 της Α&Δ- είναι να βρεθούν ανταλλακτικά του SQS-505A της Canadian Westinghouse, καθόσον πρόκειται για παλιά κατασκευή. 

Φαίνεται όμως ότι, μέσα στην ατυχία του, ο Κανάρης F464 είναι τυχερός. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που πήραν την υπό­θεση και ...«πατριωτικά», βάσιμα πιστεύ­ουν ότι η βλάβη μπορεί να αποκατασταθεί με ότι περισώθηκε από την πρόσκρου­ση, όσα υλικά υπάρχουν στις αποθήκες και λίγες αγορές κάποιων εξαρτημάτων.Φυσικά πρέπει να γίνει πολύ δου­λειά -κι επ’ αυτού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία- η οποία έχει ήδη ξεκι­νήσει. Υπηρεσιακοί παράγοντες είναι πε­πεισμένοι ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν σύντομα και το πλοίο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του προσε­χούς Απριλίου και θα μπορεί να αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα, πριν από την έναρξη του καλοκαιριού. Οι ίδιοι πα­ράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι ως προς το sonar, οι επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου δεν θα είναι όπως πριν, αλλά σί­γουρα θα είναι της τάξης του 80 με 85%. 

Κι εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κανάρης F-464 εντάχθηκε στο Ολλανδι­κό Ναυτικό -ως Jan van Brakel F-825- στις 14.04.1983. Με άλλα λόγια, όταν θα είναι έτοιμος να «ξαναπιάσει δουλειά», θα είναι 35 ετών! Όχι και τόσο μικρός και κανονικά θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί. Κανονικά λέμε...

(ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-06/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])
ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!