ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Φρεγάτες Fremm: Το κόλπο - γκρόσο για την χρηματοδότηση της αγοράς τους

Διαδώστε το

Κόλπο γκρόσο της Κυβέρνησης για την αγορά των φρεγατών τύπου FREMM στον αστερισμό της οποίας έχει περάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Πολεμικό Ναυτικό. Στην είδηση για την συγκεκριμένη προμήθεια οι περισσότεροι κράτησαν και κρατούν μικρό καλάθι, καθώς το αρκετά υψηλό κόστος δεν χωράει στο στενό-δημοσιονομικά-“κοστούμι”, της Ελληνικής Οικονομίας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert Ελλάδα και Γαλλία, μετά την προφορική συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Εμμανουέλ Μακρόν φέρονται να έχουν καταλήξει στον τρόπο χρηματοδότησης που θα είναι “δημοσιονομικά ουδέτερος” για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα προβλέπει την αξιοποίηση μέρους των υπερκερδών των ελληνικών ομολόγων που η Γαλλική Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα μας κατά τις προβλέψεις του σχετικού προγράμματος. Τα κονδύλια αυτά θα “αιμοδοτήσουν” οικονομικά το ναυπηγικό πρόγραμμα για λογαριασμό του Ελληνικού Πολεμικού για τις τουλάχιστον, δυο, φρεγάτες πολλαπλών ρόλων. 

Με αυτήν την μέθοδο θα αποφευγχθούν τυχόν εμπόδια που θα ανακύψουν με βάση τους αυστηρούς μνημονιακούς αλλά και κοινοτικούς κανονισμούς. Τόσο εκείνους που αφορούν στα περί κρατικής χρηματοδότησης όσο και σε εκείνους που προβλέπουν συγκεκριμένου τύπου χρέη που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα παρακραθέντα κέρδη των προγραμμάτων SMPs και ANFAs όπως ονομάζονται. Κομβικό ρόλο και σε αυτό το project αναμένεται να διαδραματίσει η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η φρεγάτα FREMM δεν είναι το μόνο πλοίο που φαίνεται να ενδιαφέρει ή τουλάχιστον να συζητά η ελληνική με την γαλλική πλευρά, καθώς στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και η εναλλακτική των γαλλικών κορβετών τύπου Gowind. 

Περισσότερο νερό στο αυλάκι της ενίσχυσης του στόλου αναμένεται να πέσει μετά την αποστολή του έγγραφου αιτήματος της Ελλάδας για την έναρξη των σχετικών συζητήσεων. 
ΠΗΓΗ: onalert.grΔιαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!