ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Πρώτη αντίδραση από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την προμήθεια των S-400 από την Άγκυρα – Τι αναφέρουν

Διαδώστε το

Ξεκίνησαν τα «πρωτοβρόχια» από το αμερικανικό Πεντάγωνο τα οποία μπορούν να γίνουν πολύ σύντομα και στο Αιγαίο ισχυρές «καταιγίδες’,  μετά την ανακοίνωση της επίσημης απόφασης των Τούρκων να προμηθευτούν από την Μόσχα τους πυραύλους S-400.

Ανώτατος Αμερικανικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επανέλαβε με νόημα ότι οι  ρωσικής κατασκευής πύραυλοι S-400 πυραύλων δεν είναι συμβατοί σε καμία περίπτωση  με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και θα ήταν «καλύτερη επιλογή» για την Τουρκία  να αλλάξει ρότα .Πρώτη αντίδραση από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την προμήθεια των S-400 από την Άγκυρα – Τι αναφέρουν - Εικόνα0

Ο ίδιος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην δοθεί το όνομά του, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι στο ολοκληρωμένο σύστημα  αεράμυνας του ΝΑΤΟ η Τουρκία έχει «επιλογή να προστατευθεί από τις απειλές στην περιοχή και αυτό είναι το καλύτερο», ​​υποστήριξε.

Στην ουσία πρόκειται για ευθεία απειλή προς τον Ερντογάν ότι το σύστημα αεράμυνας της συμμαχίας, εφόσον οι ρωσικοί πύραυλοι «πατήσουν» το τουρκικό έδαφος, θα στρέψει τα συστήματα του προς την χώρα του η οποία θα αποτελεί πλέον στόχο του ΝΑΤΟ.

Το Πεντάγωνο υπενθύμισε επίσης στην Τουρκία πριν από την αγορά των πυραύλων S-400 τις έντονες  ανησυχίες του και την σφοδρή αντίθεση του.

Αλλά η Τουρκία, συνέχισε η ίδια πηγή σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνίας επιταχύνοντας την αγορά των συστημάτων αυτών .

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν επίσης ότι το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα της Συμμαχίας και ότι αυτή η απόκτηση ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ το Πεντάγωνο αποτελεί ένα ισχυρότατο κέντρο εξουσίας το οποίο «διοικείται» από την νέα τάξη πραγμάτων και το οποίο δρα πολλές  φορές «εν αγνοία» ακόμα και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η προειδοποίηση του αξιωματούχου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει έτσι διότι ο ίδιος υπονοεί σοβαρές επιπτώσεις κατά των νεο-οθωμανών.

Το ΝΑΤΟ δείχνει τα δόντια του στην Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν και προειδοποιεί πώς αν προχωρήσει η συμφωνία με την Ρωσία για την αποδοχή  των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 τότε αυτομάτως θα καταστεί εχθρός.

Αμερικανοί αναλυτές αναφέρουν πώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους για να συνετίσουν τον Ρ.Τ. Ερντογάν και ένα από αυτά είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Αν η Τουρκία παραλάβει τα S-400 τότε θα πρέπει να ξεχάσει τα F-35.

«Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει η συμφωνία», δήλωσε ο Luke Coffey, διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής Allison στο Ίδρυμα Heritage, ένα συντηρητικό think tank που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Επίσης, δεν πιστεύει ότι η Μόσχα θα δώσει ποτέ την τεχνολογία S-400 στην Τουρκία.

Πολλοί αμυντικοί αναλυτές, μέσα σε αυτούς και Ρώσοι εκτιμούν ότι η Άγκυρα έχει να διαβεί «πολύ ανηφορικό δρόμο» μέχρι να εντάξει στο οπλοστάσιο της τους S-400 το 2019-2020, και πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τότε.
pentapostagma.gr
Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!