ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Διαδώστε το

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε έξαλλη κατάσταση φέρεται η Άγκυρα από την είδηση ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο στον φετινό προϋπολογισμό του έχει προβλέψει το κονδύλιο των 550 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται για 300 κουρδικές οργανώσεις της Συρίας το Πεντάγωνο έχει αποφασίσει την χορήγηση οικονομικής βοήθειας από 250 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 300 στις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», δηλαδή στον κουρδικό στρατό της Συρίας. Σύνολο 550 εκατομμύρια.Σε σύγκριση με τον περσινό προϋπολογισμό φέτος η βοήθεια του Πεντάγωνου προς τους Κούρδους έχει αυξηθεί κατά 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η βοήθεια αυτή, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι για τη οργάνωση και εκπαίδευση 30 χιλιάδων Κούρδων μαχητών κομάντος από τους Αμερικανούς, (παρά τις διαψεύσεις του Λευκού Οίκου).

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!