ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

www.enoplos.com. Από το Blogger.

Κρίσιμες ώρες: Φορτώνονται με πυραύλους και πλέουν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο πλοία του ΠΝ – Σε πολεμική ετοιμότητα και Μοίρες μαχητικών

26 Φεβρουαρίου, 2018

Οι απειλές της Τουρκίας έχουν προκαλέσει συναγερμό σε Αθήνα και Λευκωσία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά από πολιτική εντολή να αυξάνουν την ετοιμότητα τους και την επιφυλακή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη περισσότερα πλοία του Στόλου «φορτώνονται» με πυραύλους και πλέουν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα πολεμικά αεροσκάφη.

Μοίρες με μαχητικά αεροσκάφη έχουν λάβει οδηγίες να έχουν «φορτωμένους» πυραύλους και όχι μόνο αέρος αέρος για κάθε ενδεχόμενο, αφού η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας δείχνει να κλιμακώνεται και κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.Η Τουρκία δέσμευσε μία τεράστια περιοχή από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι της Κρήτη επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει τις έρευνες όχι μόνο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην ελληνική, νοτίως της Κρήτης, εκεί όπου εκτιμάται πώς υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Παραμένουν επίσης τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο οικόπεδο 3 παρεμποδίζοντας την γεώτρηση στη θέση «Σουπιά» από την ΕΝΙ.

Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν πώς... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ