ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ημέρα Εθνικής περηφάνιας για τους απανταχού Έλληνες της υφηλίου. Σαν σήμερα αποχαιρετήσαμε τον ένδοξο Ήρωα της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Διαδώστε το

Γράφει ο Εσμιας (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελος Κουτρουφίνης.
Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ. (Μέλος Π.Ο.Ε.Σ.) 
Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Φεβρουαρίου 1843. Εκατόν εβδομήντα πέντε (175) χρόνια έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τότε που άρχισε η νοσταλγία στο πρόσωπο του «Γέρου του Μοριά ». 

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όσο διήγαγε τον επαναστατικό καθώς και φιλόπατρι βίο του, είχε καταδικαστεί σε θάνατο με λαιμητόμο από τους δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη.  Επίσης μετέπειτα είχε εγκλειστεί στο υγρό και σκοτεινό κελί του, στις φυλακές του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο όπου πέρασε έξι μήνες φυλακισμένος. 

Βλέπετε, όπως λέει και ο σοφός μας λαός « κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του », πόσο μάλλον όσο ζει. Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια από τον θάνατο του, για να αναγνωριστεί το έργο του και ο καθοριστικός του ρόλος τόσο στην επανάσταση του 1821 όσο και στην μετέπειτα διαμόρφωση των συνόρων μας. 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι ήταν πάντα μπροστάρης, άσχετα αν κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν τον ρόλο αλλά και  το έργο του. Βλέπετε είναι η νοοτροπία του Έλληνα (όχι φυσικά όλων αλλά πολλών) στο να επιζητά να « ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα » και όχι να κάνει η δική του γάλα και τεκμαίρετε ως προνόμιο διαχρονικό. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής :    Εάν ζούσε θα έπραττε τα ίδια και με τον ίδιο ζήλο ; Η απάντηση μπορεί να μην μπορεί να απαντηθεί από τον ίδιο, αλλά βρίσκεται χαραγμένη σε κάθε Ελληνική καρδιά.    

  

Σήμερα τη 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός λαός κατά εκατοντάδες χιλιάδες, πορεύεται προς την πρωτεύουσα της Χώρας μας για να διαδηλώσει « ως μια γροθιά» για την ονοματοδοσία των Σκοπίων. Και σήμερα «καρδιές» που χτυπούν Ελληνικά, στολισμένες στα γαλανόλευκα, με τα λιγοστά ως ανύπαρκτα χρήματα για μετακινήσεις, δίνουν τον «Ελληνικό παλμό» και «Θέλω» καθώς και το « Άξιον Εστί » στα απέραντα της γης .  Μην μας ξεγελά ο ενθουσιασμός της μέρας. Και σήμερα όπως και πάντα θα υπάρξουν «δελφίνοι» να σφετεριστούν και να οικειοποιηθούν  με κάθε τρόπο τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του κινήματος. Διαχρονικά υπήρξαν αυτοί που απείχαν από κάθε μορφή συλλογικής (και όχι μόνο) έκφρασης και διεκδίκησης (ας ήταν και σε κάποιες στιγμές παρόντες με την φυσική τους παρουσία). Συγκεκριμένα όχι μόνο απείχαν αλλά και «πολεμούσαν» κατά κάθε υγιούς διεκδίκησης και εκπροσώπησης, τόσο σε επίπεδο συλλογικής διεκδίκησης όσο και σε ατομικής. 

Απευθυνόμενος τόσο στους Έλληνες και Ελληνίδες, όσο και σε όλους αυτούς και αυτές που σήμερα οι καρδίες τους χτυπούν Ελληνικά, θέλω να υπενθυμίσω πως την «Ιστορία» την γράφουν οι νικητές και πως όπως είπε και ο «Γέρος του Μοριά» :  
      Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα». 

Έτσι και σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι, κάνουμε την επανάστασή μας, ενάντια σε αυτούς (εξωτερικούς ή και εσωτερικούς εχθρούς), που σπιλώνουν και βεβηλώνουν της αρχές και τις αξίες του Έθνους μας. Μία μόνο μπορεί να είναι η έκβαση των αγώνων μας. Μια από της ιδιότητες του Θεού είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Κλείνω αναφέροντας άλλη μια φράση του Ήρωα μας :
« Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω.»     

«Καλή Λευτεριά»


Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!