ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αυτές είναι οι αλλαγές στα μόρια των στελεχών και στις μεταθέσεις εξωτερικού

Διαδώστε το

“Προς τη σωστή κατεύθυνση” οι αλλαγές που προβλέπονται με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τα μόρια των στελεχών, αλλά και για τις μεταθέσεις εξωτερικού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στελέχη που έχουν γνώση όσων περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η υπουργική απόφαση προβλέπει αλλαγές στα μόρια για ακριτικές φρουρές που μέχρι τώρα ήταν αδικημένες. Για παράδειγμα όσα στελέχη υπηρέτησαν Σάμο, διαπίστωσαν ότι έπαιρναν τα ίδια μόρια με κάποιο συνάδελφό τους που υπηρετούσε σε σαφώς πιο “εύκολες φορυρές”. Αυτές οι περιπτώσεις διορθώνονται με την νέα υπουργική απόφαση που προσπαθεί τουλάχιστον να είναι δικαιότερη και πιο ορθολογική.Παρέμβαση γίνεται και για την μοριοδότηση των στελεχών που έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και μέσω μορίων θα “επιβραβεύονται” γι΄ αυτό.

Άλλη μία ρύθμιση έχει να κάνει με τις γυναίκες των ΕΔ. Μέχρι τώρα προβλεπόταν ότι οι γυναίκες μετά από την γέννηση του παιδιού τους είχαν δικαίωμα τοποθέτησης σε φρουρά της επιλογής τους. Αυτό επεκτείνεται και για γυναίκες οι οποίες υιοθετούν παιδί.

Τι αλλάζει στις μεταθέσεις εξωτερικού; Εκτός από το γεγονός ότι γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια που έχουν να κάνουν με την γνώση ξένης ή ξένων γλωσσών, το σημαντικότερο είναι ότι ο χρόνος υπηρεσίας που δικαιούνται τα στελέχη για υπηρεσία στο εξωτερικό αυξάνεται από 72 σε 80 μήνες.

ΠΗΓΗ: militaire.gr/Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!