BREAKING NEWS
latest

15 Φεβρουαρίου, 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ «ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ» ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΛΙΑ


Η μη αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας στις απαράδεκτες ενέργειες των Τούρκων, ειδικά μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, δείχνει τον απόλυτο βαθμό του «ωχαδερφισμού» και ενδοτισμού. Επίσης αποδεικνύει περίτρανα και έχουμε αναφερθεί πολλάκις, ότι οι περιβόητες και πολυδιαφημιζόμενες τριμερείς συμφωνίες με Αίγυπτο, Λίβανο, Ισραήλ κλπ είναι επιεικώς για γέλια. Είναι φανφαρονίστικες εξάρσεις, που αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται ποτέ αυτές οι χώρες να συνδράμουν στην άμυνα της Κύπρου. Όσοι τις πιστεύουν απλά είναι στην «στην χωρά των θαυμάτων», έχουν υπνωτιστεί από το φεγγαρόφως κι αγνοούν τον ήλιο.

Τουρκικά πλοία ετσιθελικά έχουν εμποδίσει το γεωτρύπανο της Ιταλικής εταιρείας «ΕΝΙ» να προχωρήσει σε ερευνητικές δραστηριότητες στο τεμάχιο 3 στην περιοχή «Σουπιά», και οι μεν Κύπριοι παραπέμπουν(!) στην Ρώμη, ενώ οι Ιταλοί αναφέρουν ότι ζήτησαν να μην προχωρήσει προς το παρόν η μεταφορά του γεωτρύπανου!!! μιλάμε για φοβικά σύνδρομα. Αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν εξεταστεί σενάρια «ειδικών κρίσεων και επιλογών», για τα οποία έχω αναφερθεί, σχετικά με την Κύπρο.Άσχετοι απόστρατοι στρατιωτικοί που δεν έχουνε εμπειρίες και «που οδηγούν σε χειρότερα», βγαίνουν σε τηλεοπτικά κανάλια σε Ελλάδα και Λευκωσία και λένε ασυναρτησίες. Το παίζουν «καουμπόηδες χωρίς πιστόλια, Ζορρό χωρίς ξίφος», η ασχετοσύνη τους στον υπέρτατο βαθμό.

Σκεφτείτε εκεί στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τούρκοι να κάνουν κάτι πιο δυνατό, που βέβαια ήδη έχουνε κάνει και που δυστυχώς δεν τολμάνε να το αναφέρουν οι δικοί μας δημόσια….
Πρώτα από όλα θα έπρεπε η Ρώμη να είχε στείλει δυο πλοία στην περιοχή που να «κάλυπταν» το γεωτρύπανο στην μεταφορά του από το τεμάχιο 6 /Καλυψώ στο τεμαχιο3/ Σουπιές. Την ιδία στιγμή θα έπρεπε να αναφέραμε άμεσα τις τουρκικές προκλήσεις στον αμερικανό ΥΠΕΞ που ήταν στο Κάϊρο, στην ΕΕ καθώς και στο ΝΑΤΟ, οι υπουργοί άμυνας του οποίου συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Ούτε αυτό δεν κάνουμε.

 Αν δείτε την επιστολή του ΥΠΕΞ, είναι επιεικώς για γέλια…, άσε που κάποιοι νομίζουν ότι το Ισραήλ και η Αίγυπτος θα ενδιαφερθούν για την Κύπρο!!! Δυστυχώς φαίνονται όλοι τους αδύναμοι σε Αθήνα και Λευκωσία να ενεργήσουν με ψυχολογικές επιχειρήσεις και έτσι ο Τούρκος αποθρασύνεται και δεν προβληματίζεται επειδή πολεμά την ίδια στιγμή στο Αφρίν.
Υπάρχουν επίσης στην Ελλάδα και ορισμένοι παρωχημένων σκέψεων θεωρητικολόγοι, που βλέπουν ότι λόγω εσωτερικών προβλημάτων στη Τουρκία αντιδρά έτσι Ερντογάν!!!! «κούνια που τους κούναγε…» Έχω αναφέρει ότι δυστυχώς μέσα στο 2018 αναμένονται πολύ άσχημες εξελίξεις…

Οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία είναι αναιμικές σε χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση μειζόνων επεισοδίων στην θάλασσα ως και ανησυχητικά ηττοπαθείς. Εκτιμάται ότι ένα θερμό επεισόδιο είναι πολύ πιο κοντά στο θαλάσσιο χώρο… Δυστυχώς υπάρχουν αδιάβαστοι που δεν έχουνε αναλύσει ούτε τις πρόσφατες δηλώσεις για το Αιγαίο του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά ούτε και τις πολύ δυνατές διαχρονικές μελέτες από τον Ναύαρχο Ερκάγια μέχρι τους Ναυάρχους Γκιουνέρ και Γιζίτ….

Τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε…

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
Διεθνολόγος – Στρατηγικός Αναλυτής
Ειδικός στα Θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας
http://ambassadorsatlarge.com« PREV
NEXT »

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ