ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επιστολή Αποστράτου Αξιωματικού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαδώστε το

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Προς:
Α.Ε.  τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο  Προκόπιο  Παυλόπουλο
Προεδρικό Μέγαρο

       Εξοχότατε και σεβαστέ κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τη λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 4.2.2018, προκειμένου να διαδηλώσει κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, θα Σας  παρακαλούσα, ως απλός πολίτης αυτού του Κράτους, με πλήρη συνείδηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου, να μην επιτρέψετε σε οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση να συμπεριλάβει τον όρο «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή σε πρόταση της, για την ονομασία του κράτους της ΠΓΔΜ.Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία», με ή χωρίς προσδιορισμούς, στο γειτονικό κρατίδιο. Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με τη λύση αυτή του προβλήματος, αυτό, εάν παρ’ ελπίδα συμβεί, θα είναι εσχάτη προδοσία.

Δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους Σας, θα ήθελα να Σας υπενθυμίσω το άρθρο 44, παράγραφος 2 του Συντάγματος, το οποίον ορίζει ότι:
«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα»

Ως ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει την επερχόμενη αυτή Εθνική τραγωδία, παρακαλείσθε να επιδιώξετε με όλο το καταξιωμένο κύρος Σας, αλλά και καθήκον Σας, την προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992, που αποκλείει το όνομα «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή, στο γειτονικό κράτος.

Η εθνική μας υπόσταση διέρχεται άμεσο κίνδυνο, λόγω της διαφαινόμενης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, η οποία σφετερίζεται προκλητικότατα και ανιστόρητα το όνομα «Μακεδονία», με προφανείς και εξόφθαλμούς λόγους.

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.
                                                                                            Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2018  

Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Παναγιώτης Σταμάτης πλωτάρχης ΠΝ (ε.α)Διαδώστε το

ΑΠΟΨΗ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!