ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

EKTAKTO: Το ΥΠ. ΟΙΚ αποδέχθηκε την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των ΕΔ από το ΥΠΕΘΑ

Διαδώστε το

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Το ΥΠΟΙΚ αποδέχθηκε την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των ΕΔ από το ΥΠΕΘΑ και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Π.Καμμένου.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν του ζητήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδύσσεια Κωνσταντινόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόσφατη αναφορά του Πάνου Καμμένου ότι το υπουργείο Άμυνας θα εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών. 

Η απάντηση ήταν καταφατική: «Μπορεί να γίνει εξαγορά των δανείων  των υπαλλήλων από τον αυτόνομο οργανισμό αξιωματικών. Είτε αυτόνομα είτε με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας. Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση την οποία επεξεργαζόμαστε με προσοχή και η οποία θα γίνει. Η δράση αυτή του υπουργείου εθνικής άμυνας θα προσφέρει επωφελής λύσεις», είπε.  

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος τότε επιχείρησε να γενικεύσει το σχέδιο για το υπουργείο άμυνας και στα άλλα υπουργεία και πρόσθεσε πως οι υπουργοί θα πρέπει να αγοράζουν τα κόκκινα  δάνεια υπαλλήλων.«Καταλαβαίνω πως είναι πολιτική της κυβέρνησης απ’ ότι φαίνεται είναι επεξεργασμένες πολιτικές και προτείνω ο κ. Γαβρόγλου να έρθει να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα του κάνω ανάλογη ερώτηση.Ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης να αγοράσει τα δάνεια των αγροτών. 

Αυτό που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να το κάνουν όλα τα υπουργεία. Δεν θα υπάρχουν 2 μέτρα  και σταθμά και σε κάποιους  θα έχουν πωληθεί τα δάνεια τους και σε κάποιους άλλους θα τα  εξαγοράζετε. Σήμερα ανοίξατε νέα δεδομένα για τους δανειολήπτες της χώρας».

Στη δευτερολογία του ο υπουργός οικονομίας αντέδρασε λέγοντας ότι ναι μεν η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του Δημοσίου μπορεί να είναι μία επωφελής λύση που μελετά το υπουργείο αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκληθεί ούτε δημοσιονομικό έλλειμμα ούτε στρατιά κακοπληρωτών

«Βάζετε λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα. Η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς  του Δημόσιου τομέα μπορεί να είναι μια  επωφελής λύση, μελετάμε αυτό το δεδομένο και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκληθεί ούτε  δημοσιονομικό έλλειμμα ούτε ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών. Επομένως δεν είπα ότι όλα τα  υπουργεία  μπορούν να το κάνουν αυτό μη μου βάζετε τέτοιες λέξεις στο στόμα μου». 

ΠΗΓΗ: pronews.gr/Διαδώστε το

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

slider

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!