ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εκσυγχρονισμός F-16: Πόσο θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία αν προχωρήσει το πρόγραμμα;

Διαδώστε το

Η μηνιαία σύσκεψη εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας χθες στη ΓΔΑΕΕ, συνέπεσε με την άφιξη της βελτιωμένης πρότασης των Αμερικανών για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης δεν φαίνεται να ικανοποιούν την ελληνική πλευρά, όπως έγραψε το Militaire.gr και η τύχη του προγράμματος θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στη συνάντηση της 26ης Φεβουαρίου, μεταξύ ελληνικής και αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Όμως ένα σημείο που κάνει το κλίμα βαρύ για το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού, είναι ότι η πρόταση εκτός από την ΕΑΒ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εμπλοκή άλλων αμυντικών εταιρειών στο πρόγραμμα. Υπάρχουν αρκετές που θα μπορούσαν να αναλάβουν σημαντικό έργο στο μοναδικό μεγάλο πρόγραμμα που αυτή τη περίοδο ενδέχεται να “τρέξει” στην Ελλάδα.Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή σύσκεψη και στο τραπέζι “έπεσαν” παραδείγματα πολλών άλλων χωρών οι οποίες σε ανάλογα προγράμματα έχουν επιβάλλει όρους που διασφαλίζουν συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας τους στο μέγιστο βαθμό.

Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 μπορεί να αποτελέσει ένα είδος “αναπνευστήρα” για κάποιες από τις ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, οι οποίες έχουν κατορθώσει με δυσκολία να παραμείνουν εν ζωή όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Αν το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού προχωρήσει θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα αλλά και τις απαιτούμενες δυνατότητες να συμμετάσχουν.

ΠΗΓΗ militaire.gr/Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!