ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

«Κλείδωσε» ο σχεδιασμός του ΓΕΣ για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Διαδώστε το

Ένα βήμα πριν το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αλλαγών που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά τη σχετική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετά το Πάσχα ξεκινά η σταδιακή μεταστάθμευση της Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, που αποκλειστικά πριν από τρεις περίπου μήνες έγραψε για την απομάκρυνση των πεζοναυτών, τις τελευταίες μέρες ανώτεροι στρατιωτικοί άρχισαν να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των αξιωματικών της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς για το στρατό η περίοδος που διανύουμε συμπίπτει με την έναρξη των μεταθέσεων.

Όπως εξηγούσαν στον taxydromos.gr στρατιωτικές πηγές, από τέλη Μαρτίου μέχρι και αρχές Ιουνίου κάθε χρόνο οριστικοποιούνται οι μεταθέσεις των μονίμων στρατιωτικών, ώστε το διάστημα από Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο, οι αξιωματικοί να παρουσιαστούν στις νέες τους μονάδες.Το ΓΕΣ επιθυμεί να έχει ασφαλή εικόνα για τις μετακινήσεις που επίκεινται, πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για αυτό και πλέον με «μολύβι και χαρτί» καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, οι προθέσεις των στρατιωτικών, που είτε περιμένουν μετάθεση, είτε για διάφορους λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν.

Προορισμός ο Ναύσταθμος

Η μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, σηματοδοτεί τη μετατροπή των πεζοναυτών σε «Marines» που μετατρέπονται σε Ανεξάρτητο Σώμα όπως στις ΗΠΑ με δικά τους μέσα.

Ο προαναφερθείς σχεδιασμός σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, έρχεται να «κουμπώσει» στον στόχο που έχει τεθεί για καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης ενισχύεται αφενός και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα στη 32η Ταξιαρχία να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για αποβίβαση στα Ταχέα Σκάφη, για την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι επιτελείς του Πενταγώνου εξαρχής είχαν υπογραμμίσει μάλιστα «ότι δεν μπορούν τα ταχέα σκάφη τύπου Zubr να βρίσκονται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και οι πεζοναύτες στον Βόλο, όπως επίσης δεν μπορεί τα αρματαγωγά να βρίσκονται στη Σαλαμίνα και να περιμένουν πότε οι πεζοναύτες θα μεταφερθούν με C-130στην Ελευσίνα».

Να σημειωθεί τέλος, πως σε πρώτη φάση η μετεγκατάσταση του 521 Τάγματος Πεζοναυτών θα ξεκινήσει με τη μετακίνηση της 32ης Μονάδας Τεθωρακισμένων και της 32ης Μοίρας Πυροβολικού, που σήμερα βρίσκονται στη Λάρισα αλλά επιχειρησιακά ανήκει στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

(taxydromos.gr 16-03-2018 - ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ)
http://staratalogia.blogspot.gr
Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!