ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τους ξεκληρίζουν: Νέο χτύπημα των Κούρδων – Ανατινάχτηκε τουρκικό τανκ μέσα στην Αφρίν – 9 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν

Διαδώστε το

Τουρκικό τανκ ανατινάχτηκε μέσα στην κατεχόμενη κουρδική πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία το μεσημέρι της Πέμπτης. Εννέα Τούρκοι στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν.

Την είδηση έδωσε ένας ισλαμιστής οπλαρχηγός των φιλότουρκων μισθοφόρων μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ανατινάχτηκε το τουρκικό τανκ, δηλαδή εάν έπεσε σε κάποια νάρκη ή σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών ή εάν είχε… τεχνικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι την Κυριακή το πρωί, όταν οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Εφρίν, με αποτέλεσμα να την καταλάβει μετά ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσαν ότι σταματάνε τον τακτικό πόλεμο με τους Τούρκους και περνάνε σε ανταρτοπόλεμο.

Η πόλη της Εφρίν λειτουργεί ως «παγίδα». Ορεινή και δυσπρόσιτη ολόγυρα, μπορεί να επικοινωνεί μόνο βορειοανατολικά με την Τουρκία. Τα τουρκικά τανκς που μπήκαν στην Εφρίν και οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται πλέον στο έλεος των Κούρδων ατάκτων.

Όπως έχουν προβλέψει έγκριτοι γεωπολιτικοί αναλυτές, η Εφρίν μπορεί να γίνει το Βιετνάμ του Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr/

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ