ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Νέο επεισόδιο στον "ψυχρό πόλεμο" Βρετανίας - Ρωσίας: Η έρευνα σε αεροπλάνο της Aeroflot που προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου

Διαδώστε το

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η βρετανική συνοριακή αστυνομία διεξήγαγε έρευνα σε ρωσικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, μια επιχείρηση που προκάλεσε την οργή της Ρωσίας μεσούσης της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.


"Είναι σύνηθες για τη Συνοριακή Δύναμη να διενεργεί έρευνες σε αεροπλάνα για την προστασία της Βρετανίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και αυτών που προσπαθούν να εισάγουν βλαβερές ουσίες όπως τα ναρκωτικά και τα όπλα στη χώρα", δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.

"Μόλις διεξήχθησαν οι έλεγχοι αυτοί, επετράπη στο αεροπλάνο να συνεχίσει το ταξίδι του", πρόσθεσε σε ανακοίνωση.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατήγγειλε χθες, σε ανακοίνωσή της, την έρευνα των βρετανικών αερολιμενικών αρχών στο αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών Aeroflot που πραγματοποιούσε πτήση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, τονίζοντας ότι η έρευνα έγινε "κατά παράβαση των ισχυουσών κανονισμών".

Η πρεσβεία χαρακτήρισε το συμβάν "νέα κατάφωρη πρόκληση των βρετανικών αρχών" εκτιμώντας ότι εντάσσεται στην "εχθρική πολιτική" που ασκεί το Λονδίνο έναντι της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ