Η Ελλάδα πλέον σε εγρήγορση: Σε ενεργό ρόλο η Εθνοφυλακή – Ερχεται και Πολιτοφυλακή!

Διαδώστε το

Πρωτοφανείς εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου: Περιπολία του Α/ΓΕΣ στην συνοριακή γραμμή στον Εβρο συνοδείας των Διοικητών Σχηματισμών με όπλο και κράνος, έπειτα ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες, χτες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως… Οι ώρες είναι δύσκολες και απαιτούν αποφάσεις.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνοδευόμενος από την διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Γεώργιο Καμπά και τον διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Νικόλαο Κούκο, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Φερών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου και παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση.

Εκτός από την ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής σε ενεργό πλέον ρόλο και όχι σε καθαρά βοηθητικό όπως ήταν ο σχεδιασμός μέχρι σήμερα συζητείται έντονα και άμεσα η δημιουργία πολιτοφυλακής!

Προς το παρόν δεν θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω….

Στις Φέρες ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής – Παρακολούθησε άσκηση εθνοφυλάκων

Ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή ευθύνης της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ» μαζί με τις αυξημένες αριθμητικά μονάδες στα σύνορα με την Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή που έγινε η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, από την ελληνική πλευρά, ενώ κοιμήθηκε στο φυλάκιο με τους Έλληνες στρατιώτες και στρατιωτικούς.

Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – «ΕΒΡΟΣ»), όπου παρακολούθησε άσκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Ενεργοποιεί και την Εθνοφυλακή στον Έβρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Στεφανής και μάλιστα σε ενεργό ρόλο και όχι σε καθαρά βοηθητικό όπως ήταν ο σχεδιασμός μέχρι σήμερα!

Αν και το περασμένο έτος ήταν το Έτος Εφεδρείας Εθνοφυλακής το ΥΠΕΘΑ δεν πήρε την απόφαση που χρόνια τώρα ακόμη και Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν επισημάνει ,για τον εξοπλισμό των Εφέδρων και την ενεργοποίηση Μονάδων Εθνοφυλακής, …

Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει όλους όσους φώναζαν κατά του αφοπλισμού των Μονάδων της Εθνοφυλακής σε Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης !Ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ που προέρχεται απο τις Ειδικές Δυνάμεις ανέφερε χαρακτηριστικά μα είναι δυνατόν να έχουμε στις αποθήκες χιλιάδες ανενεργά όπλα και οι Έφεδροι Καταδρομείς να ασκούνται με πλαστικά όπλα;

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει απο κοντά την άσκηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης που δεν λείπει ποτέ από Εθνικές Διακλάδικές Ασκήσεις ! (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ )

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ – «ΕΒΡΟΣ»), όπου Ασκήθηκαν οι Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Διαπιστώθηκε η άριστη οργάνωση και εκτέλεση της δραστηριότητας. Ενεργός Στρατός, Εθνοφυλακή και Εφεδρεία με υψηλό ηθικό, αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα διασφαλίζουν την εθνική μας ακεραιότητα.

Οι εικόνες όμως έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό. Οπως φαίνεται πλέον είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο Α/ΓΕΣ συνοδεύεται από Διοικητές Σχηματισμού με όπλο και κράνος.

Αυτό μέχρι τώρα γινόταν μόνο σε ασκήσεις.

pentapostagma.gr

Διαδώστε το

ΑΜΥΝΑ