ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Δαβάκης: Οι αντιφάσεις του κ. ΥΕΘΑ…

Διαδώστε το

Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Καμμένου στη ΣΕΘΑ, όπου διεξήχθη συζήτηση για τις βέλτιστες πρακτικές πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, μας θυμίζει την αντίφαση μεταξύ των όσων ο κ. υπουργός με στόμφο δήλωνε σχετικά με την Κύπρο και σε όσα τελικά συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα στο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Όπως όλοι θυμόμαστε, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, το πλωτό γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ αναχώρησε από την Κύπρο, χωρίς πρώτα να έχει ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες διερευνητικές γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 Αιτία για αυτήν την αρνητική εξέλιξη ήταν η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά της νήσου, τα οποία παρεμπόδισαν τον ομαλό πλου του γεωτρύπανου προς το σημείο διεξαγωγής της γεώτρησης.

Όπως προκύπτει από διαρροές στον τύπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνώριζε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο τις τουρκικές προθέσεις. 

Ο κ. Καμμένος είχε μάλιστα προχωρήσει στο ενδιάμεσο διάστημα και σε σχετικές δηλώσεις, επιμένοντας ότι «για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι μακριά».

Είναι, συνεπώς, χρήσιμο, ο κ. Καμμένος να απαντήσει αναλυτικά στη σχετική Ερώτηση που σχεδόν εδώ και έναν μήνα έχω καταθέσει στη Βουλή, με θέμα τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει για την ενίσχυση του κοινού αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου και την αποτροπή ή διαχείριση των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.Διαδώστε το

ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις τα νέα του enoplos.gr στο E- mail σου? ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ!