ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Άρχισε τα αντίποινα η Ρωσία: Μαζικές απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

To κλείσιμο του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Πετρούπολη και την απέλαση εξήντα Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο Ρώσος υ…


To κλείσιμο του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Πετρούπολη και την απέλαση εξήντα Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, 58 Αμερικανοί διπλωμάτες στη Μόσχα και δύο αξιωματούχοι του αμερικανικού προξενείου στο Γεκατέρινμπουργκ χαρακτήριστικαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) από τo ρωσικό ΥΠΕΞ.


Όσον αφορά το προξενείου στην Αγία Πετρούπολη, αυτό θα κλείσει σε διάστημα δύο ημερών, προσθέτει το πρακτορείο.

Λίγο πριν, σημείωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με συμμετρικά αντίποινα στο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης, με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

Η Μόσχα πρότεινε επίσης την έκτακτη σύγκληση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου και ελπίζει ότι θα διεξαχθεί μια «ειλικρινής συζήτησ», είπε ο Λαβρόφ.
crashonline.gr